Goed nieuws: in de regio Zuid-Holland werd Zeepy derde en PetFleece won de eerste plek! PetFleece kreeg dus de kans om live twee minuten te pitchen voor de jury in de landelijke finale. En… die hebben ze gewonnen!! We zijn mega trots op onze leerlingen.

De Pitch Battles bestaan uit een regionale voorronde en een online landelijke finale. Voor de regionale voorronde moesten de companies aan de slag met het maken van een overtuigende pitch video van twee minuten om hun bedrijf te promoten. Tijdens de regionale Pitch Battles gaan de Junior Companies met elkaar de strijd aan: zo leren ze zo goed mogelijk pitchen en pitchen ze vervolgens hun idee voor een jury.

Vervolgens worden alle video’s door een jury beoordeeld en van elke regio werden er per Junior Company drie winnaars bekendgemaakt tijdens de online landelijke finale op woensdag 16 februari. Criteria zijn o.a. overtuigen, origineel & creatief, duidelijk en een goede structuur, goede voorbereiding, goede presentatie skills, het ontstaan van het concept omschreven, een vernieuwende & innovatieve insteek en potentie.

In aanvulling hierop: de dames van Koekoek hebben zojuist te horen gekregen dat ze in de finale staan van de race om de titel van ‘junior company van het jaar 2022’! We wisten natuurlijk al dat onze companies hartstikke goed bezig zijn, maar voor de leerlingen is het wel super leuk om de bevestiging zo te krijgen. We noteren dinsdag 15 april in de agenda, want dan vindt de finale plaats!

De komende maand ronden ze de verkoop af en in de week na de voorjaarsvakantie sluiten we het project feestelijk af. Volgende week starten we alweer met de voorlichting voor onze 4 havo en 5 vwo leerlingen.

PetFleece

Zeepy

Koekoek