Bij het Wolfert Lyceum stond afgelopen maandag 11 en dinsdag 12 november een grote bus als lancering van de nationale ‘Week van de Mediawijsheid’. 

In het grote klaslokaal op wielen kregen de Wolfert Lyceum leerlingen uit de eerste klas (en docenten) een leuke interactieve les van 40 minuten over thema’s die jongeren bezighouden rondom het internet. Het programma werd gepresenteerd door Robin Matrix, goochelaar/illusionist van ‘Holland’s got talent!’. Robin bracht een boeiend en interactief programma op het gebied van digitale vaardigheden met de onderstaande SMART onderwerpen: S=Sociale vaardigheden / sociaal gedrag, M=Mijn digitale voetafdruk, A=Alle mogelijkheden benutten, R=Rechten en verantwoordelijkheden en T=Totaal vertrouwen.

Het doel van deze SMART campagne is jongeren inzicht geven in veilig online gedrag en ze zelfbewust en verantwoordelijk te maken hiervoor. Aan bod kwamen onderwerpen als: cyberpesten, online veiligheid en privacy. Wat gebeurt er als je een bericht plaats? Hoe lang blijft je foto vindbaar? Wie vertrouw je wel en wie niet?

In de komende periode starten de Wolfert Lyceum leerlingen uit de tweede klas met een programma om hun ‘mediawijsheid-rijbewijs’ te halen. De leerlingen uit de derde klas starten met Social Media en Mediawijsheid.