Neem jij dagelijks je lunch in een boterhamzakje mee? En gooi jij bijna iedere dag een pakje / flesje in de prullenbak? Weet je waar dat plastic allemaal terecht komt? In de week van 24 t/m 28 september, de eerste ‘groene week’ op het Wolfert Lyceum kleurt ons mooie rode gebouw een beetje groener.

In de mentorles krijgt iedere klas een presentatie over het milieu en hoe wij ons steentje eraan kunnen bijdragen. Er komen ‘scheidbare’ prullenbakken in de school en als het weer het toe laat, gaan alle lichten een dagje uit in de school.

Initiatief voor de ‘groene week’ kwam uit onverwachte hoek – twee brugklassers (inmiddels tweedeklassers) hebben een presentatie aan de directeur, de heer Wind en teamleider, mevrouw Pompen gegeven eind vorig schooljaar. Ze zijn opgeroepen om hier verder mee aan de slag te gaan en zie hier… ‘de groene week’! Jip Sloover en Chelsea van Schaik: super dat jullie dit opgepikt hebben!

Maandag 24 september om 10.30 uur wordt de ‘groene week’ officieel geopend door de heer Wind en door Jip en Chelsea onder luid gejuich van alle leerlingen en de aanwezige pers. We gaan er een mooie, bewuste en milieuvriendelijke week van maken!