De decembermaand is voor velen een gezellige feestelijke maand, maar helaas niet voor iedereen. Op Wolfert Lyceum hebben we daar uitgebreid bij stilgestaan in klas 2hv en 2v tijdens het project ‘Iets voor een ander doen’. 

In een kleine groep werd door de leerlingen eerst een idee bedacht en uitgewerkt, waarna zij dit aan de klas gingen presenteren. Na alle presentaties mochten de leerlingen stemmen welk idee ze als klas wilde uitwerken. Met de klas werd het plan concreet gemaakt en uitgevoerd. Heel mooi om te zien was, dat de dalton kernwaarden volop aan bod kwamen: zelfstandigheid, samenwerking, vrijheid in gebondenheid, reflectie en effectiviteit. 

Zo schreef een klas kerstkaarten voor eenzame ouderen in Pijnacker, een andere klas schreef kerstkaarten voor de mensen op de IC in het Erasmus Medisch Centrum en de laatste klas maakte bordjes voor de ouderen (in het verzorgingstehuis waar de opa van één van de leerlingen woont). De materialen regelen, de instanties bellen, werkelijk alles deden de leerlingen zelf. De kaarten worden deze week overhandigd. 

De leerlingen hebben vol enthousiasme gewerkt aan dit mooie project. Het zijn echte toppers!

Vandaag (zaterdag 18-12) hebben wij de kaarten gebracht naar het Erasmus MC. We werden meegenomen naar drie units (de koffiekamers) en in een kamer hebben we de kaarten opgehangen, in de andere units gingen de verpleegkundigen het later doen. We werden ook meegenomen naar de IC, dat was zeer heftig, hopelijk gaat het er snel beter. We hebben ook leuke foto’s ontvangen (zie hieronder)! Wij vinden het een geslaagd project! Groetjes Fenne, Lucia en Mette.