Vorige week is het diploma DELF A2 en het diploma DELF B1 uitgereikt aan de twee kandidaten die in het vorig schooljaar zich hiervoor inspanden. Romanie en David hebben in dat schooljaar, toen zij respectievelijk in 4vwo en 3havo zaten, in één daltonuur per week de cursus DELF gevolgd en vervolgens hierin examen gedaan. De examens schrijven, lezen en luisteren vonden op school plaats en werden vervolgens centraal door een onafhankelijke groep docenten Frans op het Institut Français in Amsterdam nagekeken. Het examen spreekvaardigheid vond in juni plaats in Den Haag.

Alle resultaten werden naar Frankrijk gestuurd waar uiteindelijk – met enige vertraging- het diploma werd opgemaakt.

DELF staat voor Diplôme d’Etudes en Langue Française en kent verschillende niveaus. Op het Wolfert Lyceum wordt niveau A2 en niveau B1 aangeboden. Het diploma wordt internationaal erkend en is een fraaie aanvulling op het Nederlandse havo- en vwo-diploma.

Dit jaar kunnen de leerlingen opnieuw kiezen voor de cursus DELF A2 en DELF B1. Aan derde-, vierde- en vijfdeklasleerlingen is al een toelichting gegeven op de cursus. De proeflessen zijn inmiddels gestart. Uitgebreide informatie over DELF is te vinden op de website van het Institut Français.

De school is uiteraard trots op hun behaalde resultaat. Het diploma hangen Romanie en David ongetwijfeld in een mooie lijst op hun kamer!