“Wat zit er veel jeugdig publiek in de zaal”, zei het echtpaar naast mij. “Dat klopt meneer. Wij zijn van het Wolfert Lyceum en dit zijn de leerlingen uit klas 4 havo en vwo. Zij bezoeken de voorstelling voor het vak CKV.”  Wat leuk dat jullie dit als school aanbieden! Zo ontdekt de jeugd hoe kunst ‘voelt en ervaart’, sprak het echtpaar wijs.

De zaal stroomde vrijdag 7 december vol met ruim 130 Wolfert Lyceum leerlingen, die her en der verspreid zaten in groepjes van tien met hun begeleider. De dansvoorstelling TWOOLS duurde 1,5 uur en ging zonder aankondiging van start.

Direct tijdens de eerste scène nam het iedereen mee in een wervelende paringsdans door dansende dieren. Vervolgens verschenen er o.a. een clownskoppel, een drietal schermers en mechanische dansers. Het duo met de elastieken dat met veel smakkende geluiden opkwam, maakte bij het publiek veel reacties los (zowel tijdens als na afloop).

Elke tien minuten was er wel een andere choreografie, dus er zat afwisseling in het programma. Maar… voor sommige leerlingen duurde tien minuten zelfs lang. Ze wisten het echter goed te ‘doorstaan’. Tijdens een Scapino dansworkshop hadden de leerlingen namelijk geoefend en ze wisten daarom hoe moeilijk het dansen eigenlijk is. Dat deze dansers maar liefst honderdtachtig uur aan één choreografie hadden gewerkt? Dat vonden ze onvoorstelbaar!

Het echtpaar naast mij vertrok met een grote glimlach. En de leerlingen? Die zijn weer een ervaring rijker!!

Dank aan de begeleidende ouders en docenten!

Meer lezen? Klik op de onderstaande download:

Lesbrief TWOOLS Scapino Ballet Rotterdam