Woensdag 5 juni was het zover, acht deelnemers aan de schoolronde van de Read2Me! wedstrijd mochten naar De dag van de Jonge Jury in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Jeronimo opende de dag. Vervolgens werd de Debuutprijs uitgereikt aan Nadine Swagerman met het boek: Een waarheid!

Daarna gingen we naar een kleine zaal. Daar werd het spel ‘Over de streep’ gedaan met allemaal vragen over boeken en lezen. Op de gang kon je je ondertussen ook vermaken met o.a. handletteren, illustreren, Twister of een Selfie boekenlegger maken. Daarnaast kon je er boeken kopen en laten signeren. In de kleine zaal konden we auteurs interviewen.

Wist je dat Buddy Tegenbosch eigenlijk piloot is, maar zich verveelde en daarom boeken is gaan schrijven? En dat Mel Wallis de Vries haar inspiratie haalt uit het dagelijks leven en dat ze eigenlijk overal heel bang voor is? 

Aan het eind van de dag verzamelden we weer in de grote zaal, waar een dans-act werd gedaan, waar iedereen aan mee mocht doen en uiteindelijk de winnaar van de Jonge Jury bekend werd gemaakt. Dat was: Mel Wallis de Vries met het boek: Wild.

Het was een geslaagde dag!