Begin dit jaar rondde de eerste groep leerlingen op onze school het tweejarig Bèta+ programma af. Als school zijn we trots op deze leerlingen en vonden dat dit op een bijzondere manier gevierd moest worden.

Geheel in de geest van de uitgangspunten van het Bèta+ programma heeft het docententeam een excursie georganiseerd naar de TU Delft. Daar kregen de leerlingen op het Quantum Mechanica Lab een pittige lezing over de ontwikkeling van Quantum computers, gevolgd door een rondleiding op het laboratorium. Bij de faculteit Civiele Techniek zorgde de heer Westerweel, hoogleraar en vader van een van onze leerlingen, voor een aansprekende demonstratie over wervelringen. Via een speciaal apparaat mochten de leerlingen hiermee vervolgens zelf aan de slag. Na het uitreiken van de certificaten werd het programma afgesloten met een gezellig etentje, waarbij leerlingen en docenten het programma nog eens uitgebreid de revue lieten passeren.

Het Bèta+ programma bieden wij aan in 4, 5 en 6 VWO en is bedoeld voor leerlingen die goed zijn in de exacte vakken en later misschien een studie in deze richting willen doen. Bèta+ is een programma dat ontwikkeld is in samenwerking met de TU Delft. Leerlingen worden uitgedaagd en krijgen extra verdieping in de bètavakken (wiskunde, programmeren, natuurkunde en scheikunde) om zo de overgang naar een exacte studie te vereenvoudigen.

IMG_1850_certificaatuitreiking (1)_deze20170223_154636 (1)_deze20170223_162544 (1)_deze