Het BHV team heeft haar jaarlijkse herhalingscursus op donderdag 27 maart met succes afgesloten. De dag bestond voor een deel uit theorie, maar vooral uit veel praktijk zoals eerste hulp verlenen bij kleine ongelukjes en verwondingen, kleine en beginnende brandjes blussen en bespreken hoe iedereen op school op een rustige en verantwoorde manier weet te ontruimen.

Wij vinden dat jullie hierbij best eens in het zonnetje gezet mogen worden, dit zijn onze kanjers:

Najib Azaroiali, Willemijn van Bakel, Richard Bernhart, Lotte van den Broek, Raymond Buskop, Anita van den Heuvel, Dick Koene, Marinca van Gelder, Freek van Leeuwen, Pieter Metselaar, Willeke Nijp, Stacey Ouwerkerk, Stijn Simkens, Freek van der Sman, René Suijker, Pieter Vreugdenhil en Danielle Wuisman.

20140327_140407 20140327_140318 20140327_140025 20140327_135530

BHV-ers zetten zich in om een veiligere school te maken en in geval van noodsituaties op een verantwoorde manier te kunnen handelen. In geval van een ontruiming is het de taak van de aanwezige BHV-ers om alles volgens voorschriften te laten verlopen. Ze moeten alle mensen in het pand instrueren/begeleiden en zorgdragen voor het alarmeren en informeren van de gewenste hulpdiensten. BHV-ers geven zich hiervoor vrijwillig op.

EHBO’ers bieden eerste hulp in geval van ongelukken en verwondingen in afwachting van professionele hulpdiensten en behandelen kleine verwondingen. De heer Metselaar en de heer Suijker en de sportdocenten zijn onze bekwame EHBO-ers.

De BHV-basisopleiding duurt twee dagen en jaarlijks volgt een BHV-er verplicht een dag herhaling. EHBO’ers hebben een extra dag herhaling.