4 havo, voor rede vatbaar! 9/4/2015

Vandaag hebben de leerlingen van 4 havo gedebatteerd. Na een workshop in de ochtend, werden ’s middags de eerste stappen gezet op het debatpodium. De eerste stapjes waren nog wat wankelend (was het van de zenuwen?), maar uiteindelijk werd door velen een reuzensprong gemaakt.

Menig docentenwenkbrauw werd gefronst bij het aanschouwen van zoveel enthousiasme. Vanzelfsprekend zijn de leerlingen geïnteresseerd in al onze wijze lessen, maar wat zich vandaag voor onze ogen voltrok, sloeg werkelijk alles. We hebben van verschillende leerlingen verborgen talenten ontdekt. We zagen leerlingen die hun verlegenheid overwonnen, we hoorden goedberedeneerde en klinkende argumenten, we zagen jongetjes en meisjes uitgroeien tot volwassen sprekers.

En zo sloeg plots de vonk over. 4 havo en debatteren, het bleek een perfecte combinatie. Ouders opgepast! Uw zoon of dochter zal voortaan elk meningsverschil in zijn/haar voordeel beslechten. Niet langer door schreeuwen en zeuren, maar puur en alleen door gebruik te maken van de ratio en welsprekendheid.

Klik hier voor een kleine foto-impressie.