Woensdag 15 november zijn we met alle leerlingen uit de brugklas naar de voorstelling 100% Selfmade geweest in theater MAAS. Het was een bijzondere dansvoorstelling, anders, maar wel met een belangrijke thematiek: samenwerking. Iets waar onze leerlingen dagelijks mee te maken hebben zowel op school als buiten school. De dansers zorgden voor verwarring, herkenning en af en toe verbazing… Boven alles lieten de dansers zien, dat als er een goede samenwerking is dat er dan iets ‘magisch’ ontstaat!

Rikky Verloop
Docent beeldende vormgeving & CKV

IMG_0022 (2) IMG_0020 (1)


100% SELFMADE OVER NIETSONTZIENDE LIEFDE VOOR DANS, COPRODUCTIE MET DOX OVER HET OPGEVEN VAN JE STOERHEID EN JE COMFORTZONE EN HET VOLGEN VAN JE HART.

“Vette moves, dik licht. Wat een power (…) puur, energiek, ontzettend grappig en 100% van nu” (7 Days *****). “Op deze voorstelling zit humor-garantie. Ga ‘m zien” (Theaterkrant ****). “Geraffineerd en vermakelijk. (…) Die lui zijn goed” (Volkskrant ****). “Echt en oprecht met een lach” (Dans Magazine).

Acht jonge mannen, verliefd op dansen en allemaal eigenwijze laatbloeiers, jagen hun droom na: een leven als danskunstenaar. De ambities zijn hoog, maar lukt het hen ook om tot iets te komen? We zijn getuigen van het proces.

Ever Tried. Ever Failed. No Matter. Try Again. Fail again. Fail Better (Samuel Beckett).

100% Selfmade laat zien dat twijfelen een onverwachte bron van inspiratie kan zijn. Een voorstelling over groeps-struggles, durven falen en nietsontziende liefde voor dans. Met spectaculaire trucs, strakke groepsformaties, veel verschillende dansstijlen en een vette laag humor.