De mediatheek is tijdelijk gesloten, maar onze service gaat (digitaal) door

Boeken verlengd tot en met 6 april

Alle uitgeleende boeken zijn automatisch verlengd tot en met 6 april. Mochten de omstandigheden het nodig maken, wordt de inleverdatum natuurlijk naar een andere datum verschoven.

Ook al kun je nu geen “echte” boeken bij ons lenen, er zijn genoeg mogelijkheden om digitaal te lezen en aan de slag te gaan met je literatuurlijst.

Hoe nu verder lezen

Openbare bibliotheek

Wanneer je lid bent van de Openbare Bibliotheek, kun je via deze website gratis e-boeken lenen. Het is voor iedereen mogelijk om gratis luisterboeken te lenen, daarvoor is via deze site een app te downloaden.

DBNL
Via deze site van de DBNL is de klassieke Nederlandse literatuur te downloaden, voor klassieke werken in andere talen kun je hier kijken bij het Gutenberg Project. Op deze website staan 60.000 digitale boeken waarvan de (Amerikaanse) auteursrechten zijn verlopen.

Literom
Literom biedt boekrecensies, interviews, artikelen en meer. Via deze link kun je inloggen. Zoek de naam van de school in de lijst en meld je aan via Magister.

National Emergency Library

Via deze website kun je online bronnenonderzoek doen; de boeken op deze website zijn normaal alleen als hardcopy te krijgen, maar nu ook digitaal.

Documentaires

IDFA

Voor een grote collectie documentaires kun je naar de site van IDFA. Er zijn ruim 300 documentaires gratis te bekijken; de overige documentaires zijn tegen een kleine vergoeding online te zien.

Online services

Ook is het mogelijk om een proefabonnement te nemen op Storytel; een app voor luisterboeken. Let op, dit is alleen in de proefperiode gratis. Ook via Bol.com is het mogelijk om 1 maand gratis digitale boeken te lezen, zie hier.
Via Readly kun je je aanmelden om online magazines lezen, let op, dit is niet gratis.

Heb je nog tips?

Mocht je een mooie aanvulling hebben voor deze pagina, mail deze dan naar onze mediathecaris, mevrouw Emmerzaal

Veel van de hierboven genoemde informatie (en meer) staat op de homepage van onze catalogus. Daar is ook informatie te vinden over Lezen voor de lijst, het Lexicon van Literaire Werken, Vlogboek, Informatievaardigheden en PWS onderwerpen.

In de zoekbalk bovenin staat ook een tabblad “Websites”. Hier is een verzameling mooie, nuttige en handige sites verzameld, o.a. een virtuele rondleiding door het Anne Frank huis, Google Arts & Culture, etc. Neem eens een kijkje.

Aura online catalogus app

Met de Aura Library app is de catalogus van de mediatheek altijd en overal te benaderen met smartphone of tablet. Deze handige app biedt de mogelijkheid om historische en actuele uitleningen op te vragen, te kijken of je een boete hebt en natuurlijk om snel in de catalogus te zoeken en items direct te reserveren. Met één touch kan de uitleentermijn van geleende materialen verlengd worden en er wordt een pushbericht verstuurd wanneer een gereserveerd item klaar ligt. Handig dus!

Lees hier de instructie voor Android en voor iPhone/iPad.

Handige info

Alle relevante informatie, zoals de uitleentermijnen, hoe je geld op je pas moet zetten, hoe je moet printen, wat de uitleentermijnen zijn etc. is te lezen in de deze handleiding.