iMAS

Het doel van de internationale maatschappelijke stage (IMAS) is dat jongeren een actieve bijdrage aan de samenleving leveren door vrijwilligersactiviteiten en dat ze daarnaast werken aan de ontwikkeling van goed burgerschap en hun eigen competenties. IMAS is een verplicht onderdeel van het curriculum en is opgenomen in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) van de leerlingen uit havo en vwo in de Tweede Fase.

iMas

Wolfert Tweetalig vereist van de leerlingen dat zij minimaal 40 uur externe stage vervullen.Voor Wolfert Tweetalig betekent dit dat er een groot aantal buitenland projecten worden aangeboden. Bekijk hieronder de infobundel voor het schooljaar 2019-2020.

Fundraising

De leerlingen organiseren vele fundraisingactiviteiten om geld in te zamelen voor de maatschappelijke stages. Zo worden er bake sales gehouden, waarin zelfgebakken cakes, brownies, muffins en andere lekkernijen te koop worden aangeboden in de aula. Daarnaast worden leerlingen en docenten opgeroepen om oude kleding in te leveren, deze kleding komt ten goede aan de maatschappelijke stages. Ook is er elk jaar een kerstmarkt, waar van alles verkocht wordt, waaronder kerstbomen. Ook worden er benefietdiners gehouden en is er een Goede Doelen Marathon met een International Food Fair; op deze fair worden streekproducten verkocht en zelfgemaakte hapjes en drankjes. Tijdens deze marathon is er ook een internationale modeshow en muziekoptredens.

Giving Back

Wolfert Tweetalig werkt samen met het mentorprogramma van Giving Back. Stichting Giving Back begeleidt talentvolle en ambitieuze scholieren die vanwege hun achtergrond minder perspectieven hebben om hun talenten te benutten. Zij doet dit door de scholieren te stimuleren en te begeleiden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot succesvolle volwassenen in de Nederlandse samenleving, waardoor zij ook zelf een rolmodel worden voor hun omgeving.

Het programma bestaat enerzijds uit een individueel, tweejarig mentorprogramma en anderzijds uit deelname aan een groepsprogramma met trainingsweekenden (zoals een kennismakingsweekend), bedrijfsexcursies, maatschappelijke dienstverlening en een studiereis.

Daarnaast volgen de leerlingen workshops over financiën, debating, politiek, recht, netwerken en presenteren. Dit programma biedt een geselecteerde groep van onze scholieren een unieke kans hun horizon te verbreden en zich daarmee voor te bereiden op een succesvolle rol in de maatschappij.