Chromebooks op Wolfert Tweetalig

Wolfert Tweetalig ziet in toenemende mate de invloed van digitalisering. Daarom vindt Wolfert Tweetalig het belangrijk dat onze leerlingen digitale vaardigheden ontwikkelen. Zo zijn zij beter op de toekomst voorbereid. Op Wolfert Tweetalig wordt gewerkt met Chromebooks. Deze devices zijn in een groot deel van de lessen nodig omdat er gebruik gemaakt wordt van digitale lesmethoden.

De inzet van een device als methodisch hulpmiddel maakt het onderwijs uitdagender en actueel. Het helpt leerlingen effectiever en efficiënter te leren.

Bij alle vakken wordt gebruikgemaakt van het device. Alle leerlingen hebben een eigen Google school-e-mailadres. Voor onderbouwleerlingen staat huiswerk op Google Calendar en opdrachten in Google Classroom; bovenbouwleerlingen gebruiken hiervoor Magister. Steeds meer toetsen worden online gemaakt.

Samenwerking met The Rent Company

Vanaf schooljaar 2024-2025 heeft Wolfert Tweetalig een overeenkomst met de The Rent Company. Zij specialiseren zich in betaalbare devices voor onder andere leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Wolfert Tweetalig heeft samen met The Rent Company een aantal Chromebooks geselecteerd die afgestemd zijn op het onderwijs op onze school. De modellen die via The Rent Company worden aangeboden zijn voorzien van:

  • een accu met capaciteit voor minimaal 8 uur,
  • een stevige behuizing,
  • een speciale, waterafstotende hoes.

Ondersteuning en service
Omdat in een groot deel van de lessen op Wolfert Tweetalig gebruik wordt gemaakt van een device, is het belangrijk dat er een goede service is. The Rent Company biedt daarom standaard het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.

In het geval dat een Chromebook kapot gaat, levert de leerling deze in bij de ICT-afdeling op school. Terwijl de eigen Chromebook wordt gerepareerd, krijgt de leerling via school een leen-Chromebook mee. Zo is de leerling altijd verzekerd van een werkend device in de klas.

Hoe te bestellen
Wanneer de leerling is ingeschreven bij Wolfert Tweetalig, ontvangen ouder(s)/verzorger(s) een bestelflyer met daarop een speciale code. Door deze code in te voeren op de website van The Rent Company kunnen zij een laptop kiezen. De ouder(s)/verzorger(s) kunnen hier tevens een keuze maken of zij het device willen kopen of huren.

Naar school met de Chromebook
De leerling ontvangt de Chromebook met alle software vooraf geïnstalleerd. Handig, want als de leerling naar school gaat, is de laptop helemaal klaar voor het schooljaar!

Device kopen of huren
Een device is geen gratis lesmateriaal. We vragen ouders of verzorgers om zelf een device voor hun kind te betalen. Als ouders geen device willen of kunnen betalen, dan kan er contact worden opgenomen met de school door een mail te sturen naar tweetalig@wolfert.nl. De school zal vervolgens ouders informeren over mogelijke oplossingen.