Wat kun je met techniek?

Wat kan je ongeveer verwachten als je een technische studie kiest? Leerlingen uit 3 vwo kregen vandaag veel informatie bij de TU Delft. Eerst werd een film van een fictieve student die onderweg van huis naar school allerlei dingen meemaakt getoond. Het filmpje gaf daarbij steeds een link naar studies als Technische Bestuurskunde, Civiele Techniek, Lucht en ruimtevaart en Industrieel Ontwerpen.

Vervolgens werd de groep onderverdeeld en werden workshops gegeven door TU studenten. De leerlingen bouwden o.a. bruggen en programma’s voor apps en lego robots met lego mindstorms en gingen creatief aan het werk. Vervolgens werden de creaties geanalyseerd en beoordeeld of ze bijvoorbeeld sterk genoeg waren (bruggen) of op het juiste moment draaiden en de opdrachten deden die ze moesten doen (robots/apps).

Aan het eind van de dag was er maar een kort half uurtje over om door het Science museum te lopen. Het was een vermoeiende maar inspirerende dag voor zowel de leerlingen als mentoren, teamleider en decaan! Dank voor de fantastische begeleiders bij de TU Delft.

Belangstelling voor techniek? Klik hier voor informatie over Bèta+ bij het Wolfert Lyceum.

DSC_0200  DSC_0165 DSC_0173