Unicefdebat, 17/04/2014

Kinderrechten gáán niet alleen over kinderen en jongeren, jongeren hebben er ook wat over te zeggen. Ruim tweehonderd jongeren lieten volop van zich horen tijdens het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi op 17 mei in Papendrecht.

Onze nieuwe lichting ‘Wolfertonians’ deed ook mee aan het Unicefdebat in Papendrecht en van de veertig deelnemende teams belandde ons team op de 27ste plek. Het lijkt geen vermelding waard, maar onze groep is slechts drie maanden bezig (onder leiding van Matthijs Machielse en Fabian Beitsma). De bestaande lichting kreeg in de voorronde van de NK van de 30 deelnemende teams de 23ste plek, dus deze nieuwe lichting maakt een betere start!

Het team (Vince Rijnberg, Bram van Manen, Tiffany van Bregt, Suzan Lamens, Karim Bockting en Nikos Gogolos), maakte op de debatdag een grote persoonlijke ontwikkeling door. Kregen onze deelnemers na de eerste ronde nog te horen, dat ze niet als een team optraden en geen structuur aanbrachten, na de derde en laatste ronde kregen ze complimenten van de jury over een herkenbare structuur en een goede samenwerking. Zo snel kan het dus gaan, concurrentie wees gewaarschuwd!

Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat de twee wedstrijden die ons team verloren heeft, tegen de uiteindelijke nummers één en twee waren. Voorwaar geen schande. De derde en laatste wedstrijd hebben we gewonnen!

Klik hier voor meer informatie en foto’s.