Reis Griekenland, oktober 2014

In de herfstvakantie vertrokken 26 leerlingen Klassieke Talen, KCV en Kunstvak, onder begeleiding van de heer Van Gulik (geschiedenis) en mevrouw Schuren (klassieke talen) op studiereis naar Griekenland.

Na een zeer regenachtige start in Athene, waar we o.a. de Akropolis, het Akropolis Museum / Frissiras Museum, de Griekse Agora en het Nationaal Archeologisch Museum hebben bezocht, vertrokken we via het Kanaal van Korinthe naar Epidauros. Daar trok de regen uiteindelijk weg en lag het heiligdom van Asklepios, god van de geneeskunst, in de zon op ons te wachten.

’s Avonds viel de speurtocht door Nauplion opnieuw in het water, maar de volgende dag waren de weergoden ons beter gezind en konden we, na een heerlijke ochtendduik, de burcht van Mykene in de volle zon bekijken. Na een lange busreis arriveerden we in Kaiafas, waar we gastvrij werden ontvangen en de syrtaki leerden dansen.

De volgende ochtend verkenden we de archeologische site en het museum van Olympia, bakermat van de Olympische Spelen, om vervolgens opnieuw de bus in te stappen. De overtocht met de boot van Rio naar Antirio leverde prachtige plaatjes op. ’s Avonds laat arriveerden we in het donker in Delphi, waar we de volgende ochtend verrast werden door een prachtig uitzicht en het heiligdom van Apollo en het bijbehorende museum bezochten.

Veel te vroeg moest de bus ons weer terugbrengen richting Athene, waar we onze reis besloten met een bezoek aan de tempel van Poseidon op Kaap Sounion. Het was een leerzame, gezellige en geslaagde reis. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

2014 Schoolreis Griekenland – 27 2014 Schoolreis Griekenland – 06 2014 Schoolreis Griekenland – 15