Op Weg Naar Het Lager Huis, 6/3/2015

Op vrijdag 6 maart deed ons debatteam* mee aan de voorrondes van Op Weg Naar Het Lager Huis. De dag begon veelbelovend en na een uitstekende voorbereiding wonnen onze debaters de eerste ronde (met een prachtige V-rede van Myrthe). Maar na een felle tweede ronde, waarin de tegenstanders een geflatteerde overwinning boekten (2-1), begon de vermoeidheid toe te slaan. De derde ronde ging eveneens nipt verloren (2-1).

Helaas is het niet gelukt om door te dringen tot de eindrondes van het prestigieuze Lagerhuis. De finale werd gewonnen door Dalton Voorburg, geen onbekende van ons en een school waar we regelmatig mee sparren. Wat dat betreft ligt het niveau van ons debatteam hoog en kunnen we uitkijken naar een spannend toernooi komende zomer.

Het team heeft zich in ieder geval van hun beste kant laten zien, al heeft het niet helemaal tot het gewenste resultaat geleid. We zijn trots op ze (al was het maar omdat de helft uit nieuwelingen bestond!). Speciale dank gaat uit naar de heer Jarmohamed (docent economie), die gedurende de hele voorronde onvoorwaardelijk en enthousiast achter het team heeft gestaan!

Bijgaand enkele foto’s (leerlingen op de foto zijn van Wolfert Dalton Rotterdam).

*) bestaande uit: Fabian, Stijn, Myrthe, Noortje, Louse, Reinier, Carolijn, Max, Luus, Charlotte, Carly en Lucy.

debat2_resize debat1_resize