Mw Schuren publiceert boek, 15/11/2014

Op 15 november 2014 is het boek ‘Shared Storytelling in Euripidean Stichomythia’ verschenen van onze docent klassieke talen mevrouw Schuren. Haar boek is het resultaat van een promotieonderzoek waarmee ze al in 2004 is begonnen aan de universiteit van Oxford.

Van 2004 tot 2008 heeft ze hieraan fulltime gewerkt. Toen ze op het Wolfert Lyceum is begonnen met lesgeven, had ze natuurlijk minder tijd voor onderzoek. In 2010 is ze gepromoveerd en daarna heeft ze haar onderzoek aangepast voor publicatie, met dit boek als resultaat.

Het boek gaat over een type dialoog in de Griekse tragedies van Euripides, waarin de gesp rekspartners steeds een regel met een vaste lengte uitwisselen. Dit heet ‘stichomythie’ en wordt vaak beschouwd als een heel onnatuurlijk soort dialoog.

In het eerste deel van haar boek onderzoekt ze in hoeverre stichomythie nu echt onnatuurlijk is en in hoeverre het overeenkomsten met natuurlijke dialogen vertoont. In het tweede deel van haar boek onderzoekt ze stichomythische dialogen die gebruikt worden om een verhaal te vertellen. Hoe verschilt deze verhaalvorm in dialoog nu van een verhaal in een monoloog?

Meer informatie over het boek is te vinden op: http://www.brill.com/products/book/shared-storytelling-euripidean-stichomythia

IMG_1837.1_verkleind formaat voorzijde shared storytelling LSC_verkleind formaat achterzijde shared storytelling LSC_verkleind formaat