Long hair day, 14/7/2014

Op maandag 14 juli namen in totaal 19 meisjes plaats op de stoel bij de kapper op het Wolfert Lyceum om het haar af te knippen en te doneren aan de Nederlandse Haarstichting*. De meesten hadden zich al een jaar geleden aangemeld en sommigen besloten spontaan om ter plekke op de kappersstoel plaats te nemen en het haar te doneren.

Er was gelukkig veel support van ouders (soms via mobieltjes), grootouders, vrienden en klasgenoten, want het was voor een heleboel meiden een gezellig maar bovenal spannend en emotioneel moment. De meeste meiden hadden er het afgelopen jaar en sommigen zelfs langer voor gespaard. Het resultaat was geweldig: een grote variatie aan vlechten met krullend, stijl, blond, donker, twee kleuren, dik en dun haar op de tafels. Het totale gewicht van het haar is ruim 1026 gram (!).

Klik hier voor alle foto’s en hier voor het bericht in de krant!

PICT0034 PICT0142

Hartelijk dank aan allen die het project mogelijk maakten:

initiatiefnemers: Camilla Christensen, Maaike Berkers en Noortje Harms uit klas 4V2.
deelnemers: Rosa Aaltink (3H2), Maaike Berkers (4V2), Saskia van Deijl (1HV4), Charlotte van Diemen (3V1), Louse Foppen (4V2), Lisanne Gaemers (4V2), Amarins Galjaard (3V1), Zoé Groen (4H2), Noortje Harms (4V2), Josje Krasenberg (4H1), Senna Kraster (1HV3), Nena Lantinga (3V2), Bien Pham (6V2), Celina Roberts (3V2), Lisa Ruijgrok (2V3), Jill van der Salm (3H2), Naïna van Wingerden (4V2), Mevrouw van den Heuvel (receptie) en mevrouw Philippa (docente Engels).
een extra vermelding gaat uit naar Lisa Ruijgrok uit 2V3. Zij had zich laten sponsoren door ouders, familie en vrienden en haalde hiermee ongeveer 200 euro voor stichting KiKa* op, helemaal TOP!
de drie kapsters die zich deze ochtend en middag vrijwillig/kosteloos hebben ingezet:
Lisanne van Salt & Pepper Rotterdam,
Marieke van Dort Hair / make-up Artist Zoetermeer,
Judy van Hairline Leiden.
Het was een zeer geslaagd evenement!

De directeur van de Nederlandse Haarstichting, de heer Van Wooning, is ontzettend blij met al dit haar. De stichting gaat ervoor zorgen dat er mooie pruiken van gemaakt worden, zodat anderen ook met een volle haardos door het leven gaan.

* De Nederlandse Haarstichting zorgt ervoor dat kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn (of worden) weer met een volle haardos door het leven gaan. Ze zorgen er namelijk voor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen.
* Stichting KiKa heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.