Les Trois Petits Cochons, wk 11-2015

Het sprookje ‘Les Trois Petits Cochons’ ofwel ‘De 3 Biggetjes’ werd volledig in een modern jasje gestoken door onze brugklassers. De leerlingen voerden op twee avonden elk hun eigen versie van een Franse voorstelling op. Er traden drie brugklassen per avond op en iedereen had zijn/haar eigen rol. Er waren veel leuke momenten en vooral het moment dat de wolven door de schoorsteen kwamen, was voor het publiek hilarisch…

Vooraf gaf één van onze brugklasdocenten, mevrouw Lemmel, een toelichting over de Franse AIM methode* en vervolgens werd het sprookje op verschillende wijzen op toneel getoond. Er waren leuke reacties uit het publiek ‘wat leren ze op een leuke manier de Franse taal’ en ‘had ik vroeger maar Frans op deze manier geleerd’.

Onze speciale dank gaat uit naar: mw Van den Berg en mw Van Bakel (docenten drama), Daan Berk, Luuk Gyparis en Jorrit van Bennekom (licht/techniek).

*) de Accelerative Integrated Method (AIM) gaat ervan uit dat het leren van een taal veel sneller gaat wanneer het leerproces, vooral in het begin, wordt ondersteund door gebaren. Daarnaast spelen zang, dans en drama een grote rol. Iedere AIM-periode draait rond een speciaal voor deze methode aangepast verhaal. Dit verhaal is de basis voor de spreek-, schrijf-, luister- en leesvaardigheidsontwikkeling.
Meer lezen? Klik op de onderstaande websites:
http://www.french4kids.nl/

IMG_3582_resize IMG_3585_resize IMG_3596_resize IMG_3597_resize IMG_3607_resize IMG_3608_resize IMG_3611_resize IMG_3612_resize IMG_3619_resize IMG_3620_resize