Daltondebat, 8/1/2015

Op 8 januari hebben op het Wolfert Lyceum acht scholen gestreden om de daltonbokaal. De ironie wil nu dat de enige niet-daltonschool in het gezelschap, het Gymnasium Novum – het is immers een open toernooi – met de bokaal naar huis is gegaan. Op basis van hun prestaties gedurende de hele middag, was dat meer dan verdiend! Met een straatlengte voorsprong kwam het Novum in de finale. Dalton Voorburg was de andere finalist. De Voorburgers hadden een puntje meer dan onze vrienden van het Wolfert Dalton. De finale was inhoudelijk een hoogstaand debat, een mooie afsluiting van de dag.

Het Wolfert Lyceum is vierde geworden en hebben zich met die plek genesteld in de bovenste helft van de ranglijst. Dat is een optimaal resultaat wanneer we kijken naar onze voorbereiding. Als enige van deelnemende scholen heeft het Wolfert Lyceum ook meegedaan aan de voorronde van het NK. Hierdoor konden wij pas laat beginnen aan de voorbereidingen voor het daltondebat.Gelukkig zijn er nog twee maanden voordat het Wolfert Lyceum ‘echt’ moet.

Gelet op de uitslag van de derde ronde (9 punten; het hoogste aantal punten dat een team in een ronde behaalde!) hebben de debaters van het Wolfert Lyceum geschitterd. Pien, Karim, Vince, Myrthe, Noortje, Fabian, Niels, Joren, Reinier, Carolijn, Niels en Stijn hebben de eer van de school hoog gehouden. We zijn trots op jullie!

Meer lezen? Bekijk o.a. de nieuwsberichten van Gymnasium Novum (hier) en Wolfert Dalton (hier).

foto dalton debat door Heraut_verkleind

Foto: Nieuwsblad De Heraut (Marlous Nuijten)