3D wat kan je ermee?

Een 3D-printer met de indrukwekkende naam ‘BUILDER’ staat bij ons op school en daar willen we meer over weten! De heer Droog (docent M&N/biologie) geeft een toelichting over deze indrukwekkende printer die onlangs door de Ouderraad is gekocht….

Leuk, maar wat kan je ermee? Met een 3D-printer kan je ontzettend veel! Op een redelijk eenvoudige manier is het mogelijk om snel unieke objecten te maken, denk aan exclusieve telefoonhoesjes, sieraden, maquettes, puzzels, kunstobjecten, onderdelen (IKEA!), apparaten, menselijke gewrichten (bedenk het maar!). Leerlingen kunnen er tijdens de VVV-uren mee werken, maar ze kunnen ook onderdelen voor hun Profielwerkstuk printen, objecten voor het kunstvak of modellen bij M&N maken, ga zo maar door.

Hoe eenvoudig werkt het dan? Het is een pré als je al weet om te gaan met de software van SketchUp voor het maken van 3D-modellen (= VVV module), maar we leggen tijdens de VVV-uren alles aan je uit. We maken ook gebruik van programma’s als Tinkercad, Doodle3D en 123D Design, maar er zijn ook tal van voorbeelden te downloaden en te bewerken.

Het klinkt onwijs leuk! Dat is het ook! Er zijn zoveel mogelijkheden! Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende kleuren draden en materialen (zoals hout en koper). We blijven praten…

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met:
De heer Droog (fdg@wolfert.nl, docent M&N/biologie) en/of mevrouw Kalman (kka@wolfert.nl, docent beeldende vorming)

PICT0010-wp versie PICT0013-wp versie PICT0015-wp versie