Woensdag 19 september vertrokken 12 leerlingen met de begeleidende docenten (de heer Hamersma en mevrouw Folmer) naar Hamburg voor de jaarlijkse Bèta+ studiereis en tegen de avond kwamen ze aan bij een prachtige villa net buiten Hamburg.

Donderdag gingen ze de hele dag naar DESY (waar een van de grootste deeltjesversnellers van Europa zich bevindt). In de ochtend waren er educatieve workshops, in de middag was er een uitgebreide rondleiding over de campus en ’s avonds was er tijd voor een heerlijke pizza in het centrum van Hamburg.

Vrijdagochtend bezochten ze de UHH (Universiteit Hamburg) waar ze een programma geïnspireerd op de luchtvaart volgden. Enkele Duitse studenten vertelden ze alle in’s en out’s over het bouwen van vliegtuigen en ze konden een stukje vliegen in de vliegsimulator. ’s Middags was er tijd om de binnenstad van Hamburg te verkennen en de dag werd afgesloten met een spannende escaperoom en een bezoek aan een plaatselijk rock-festival.

Zaterdag gingen ze alweer richting huis en waren er twee leuke tussenstops. Casper, Julia en de heer Hamersma reden eerst iedereen eruit op de kartbaan en later was er tijd voor een lasergame battle.

Het was een gezellige, geslaagde en leerzame reis!