Beste leerling, beste ouder(s)/verzorger(s),

Op de persconferentie van 18 december is aangekondigd dat scholen voor voortgezet onderwijs vanaf maandag 20 december gesloten zijn. Alleen examenleerlingen mogen naar school en examens en examenonderdelen van (voor-)examenleerlingen gaan door. Op de officiële website van de Nederlandse Rijksoverheid is het besluit over de schoolsluiting na te lezen.

Op 17 december werden aanvullende maatregelen bekend gemaakt voor het examenjaar 2022. Examenleerlingen worden op voorhand geadviseerd de centrale examens zoveel mogelijk in het eerste tijdvak (12 mei tot en met 30 mei) te maken.

Op 3 januari zal bekend gemaakt worden of de schoolsluiting verlengd, aangepast of opgeheven zal worden. Onze school bereidt zich voor op vier mogelijke scenario’s. Met alle vier de scenario’s hebben we al ervaring. Dit maakt dat we de bijgevoegde vier scenario’s samen snel en effectief kunnen implementeren. We zullen tijdens de persconferentie van 3 januari horen wat het gaat worden en zullen dan het scenario dat van toepassing is zo snel mogelijk doorvoeren. Jullie horen daar uiterlijk op 9 januari 2022 meer over.

Maandag 10 januari is een studiedag voor het personeel, er zijn die dag geen lessen (was al gepland). Vanaf dinsdag 11 januari treedt één van de vier scenario’s in dit document in werking. Houd er rekening mee dat ongeacht het scenario dit schooljaar de reguliere doorstroomrichtlijnen van toepassing zijn.

Wij vragen leerlingen en ouders om met ons te blijven samenwerken. Alle feedback is welkom. Aanwezigheid, stiptheid en bereidheid om te leren zijn voor ons allemaal essentieel om onderwijs van de hoogste kwaliteit te kunnen blijven leveren.

Met vriendelijke groet,

Wolfert Tweetalig