Beste leerling, ouder, verzorger,

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat het aantal coronabesmettingen in Nederland hoog is en nog steeds toeneemt. Ook veel leerlingen in de middelbare schoolleeftijd en medewerkers op scholen testen positief.

Quarantaine
Volgens de richtlijnen van de GGD Rotterdam-Rijnmond moet een klas in quarantaine wanneer er 3 of meer besmette leerlingen binnen 7 dagen gemeld zijn. Om die norm te kunnen bepalen, zijn wij afhankelijk van de informatie die jullie ons geven. Wij vragen jullie daarom om altijd een positieve testuitslag te melden via dit formulier op onze website.

Klas in quarantaine
Als een klas in quarantaine moet dan ontvangen de betreffende leerlingen en hun ouders daar via de e-mail informatie van ons over. De klas volgt dan tot nader order online thuisonderwijs. We zullen ons uiterste best doen om digitaal onderwijs te verzorgen maar zijn daarbij uiteraard wel afhankelijk van de gezondheid van onze docenten.

Afwezige docenten
De lessen van docenten die ziek zijn of in quarantaine zitten komen te vervallen. Er worden dan geen online lessen gegeven. Dat betekent niet dat je niks hoeft te doen want er staat altijd werk voor je klaar in Magister of Classroom. Zorg dat je bij blijft. Je docent is per mail bereikbaar.

Afwezige leerlingen
Individuele leerlingen die in isolatie of quarantaine zitten, houden hun schoolwerk bij door het maken van het werk dat hun docent in Magister en Classroom heeft gezet. Omdat het aantal leerlingen dat thuiszit met de dag toeneemt, zullen de docenten de aankomende twee weken voor elke les een link in Magister zetten zodat thuiszittende leerlingen met de les op school mee kunnen luisteren.

Nadere informatie
Aanstaande dinsdag is er weer een persconferentie, mocht daar relevante informatie uitkomen die gevolgen heeft voor deze richtlijnen dan horen jullie weer van ons. Wij hopen dat de quarantaineregels snel versoepeld worden zodat de meeste leerlingen en docenten gewoon weer naar school kunnen komen.

Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
Team Wolfert Tweetalig