Wolfert Lyceum heeft een donatie van 2.500 euro uit het Coöperatiefonds van Rabobank Zuid-Holland Midden ontvangen voor de inrichting van het Open leercentrum (OLC). Hoe tof is dat! We zijn natuurlijk super blij met dit bedrag.

Onze inzending luidde:
“Het zou fantastisch zijn als de Rabobank de inrichting van het OLC mogelijk maakt. Geeft een leerling binnenkort zijn eerste kus tussen de nieuwe boekenkasten in het OLC? Haalt dat kind een goed cijfer voor wiskunde omdat hij geconcentreerd heeft kunnen leren in het OLC? En ontspannen de eindexamenkandidaten na hun examens in de zitzakken hoek in het OLC? Bedankt Rabobank voor het maken van deze herinneringen!”

Leuk, leuk, leuk!! Heel fijn, iets opbeurends in deze vervelende tijd!

Open Leercentrum (OLC)
Het OLC staat straks centraal in de school en wordt een prettige werk- en studieruimte met veel daglicht. Leerlingen zijn er de hele dag welkom. Het is een plek in de school waar leerlingen rustig een boek kunnen lezen, huiswerk kunnen maken, wat doornemen voor een toets of kunnen bijpraten op een loungeplek.

Leerlingen kunnen er in alle vrijheid, zelfstandig of in kleine groepjes samenwerken aan een werkstuk, presentatie, verslag, groeps- of projectopdracht.

De mediatheek maakt onderdeel uit van het OLC. De twee mediathecarissen helpen leerlingen met informatie zoeken of aan een passend boek. Ze hebben een grote expertise op het gebied van leesproblemen en dyslexie. Ook leren ze de leerlingen beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.

Er is een grote collectie Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse (luister)boeken, tijdschriften en koffers met boeken voor de klas te leen en deze wordt continue uitgebreid met de nieuwste boeken. Je kunt er digitale knipsels en naslagwerken inzien, op de computer werken, printen (in kleur of zwart/wit), kopiëren, scannen, enzovoorts.

Verder organiseert de mediatheek veel wedstrijden, mediawijsheid trainingen en het read2Me! voorlees toernooi met leerlingen van omringende middelbare scholen.