Rookvrije school

Wat hopen we te bereiken met een rookvrije school? Het bevorderen van de gezondheid. Roken is niet gezond. Daar is iedereen het over eens. Veel aandoeningen aan de luchtwegen (astma, longkanker etc.) worden veroorzaakt door het roken van sigaretten (sigaren/pijptabak). Door het instellen van een rookverbod maken we het voor (toekomstige) rokers moeilijker om te (gaan) roken. Minder roken / niet roken is een eerste stap op weg naar een gezonder lichaam. Door het rookverbod op school hopen we van harte dat er ook minder leerlingen op het idee komen om te gaan roken.

Het voorkomt meeroken
Wie zelf niet rookt maar zich bevindt in een ruimte waar wél wordt gerookt, rookt als het ware mee. ‘Meeroken’ is dus ook niet gezond. Door het rookverbod voorkomen we dat mensen die er een gezonde levensstijl op na houden worden gedupeerd door mensen die wel roken. Het rookverbod voorkomt dus de overlast die de rook van tabak veroorzaakt. Wél zo sociaal.

Mag ik helemaal nergens meer roken?
Voor alle leerlingen betekent dat dat zij nergens op, in en rondom school mogen roken.

En na schooltijd?
De school is 24 uur per dag, zeven dagen per week rookvrij. Dat betekent dat je ook voor het 1e uur en na het 9e uur niet op, in en rondom de school mag roken. Het gehele schoolterrein is dus een rookvrije zone.

En de personeelsleden van school dan?
Dat een logische vraag! Ook voor docenten en alle andere personeelsleden geldt er een rookverbod op het schoolterrein. Personeelsleden mogen alleen roken buiten de poort. Mocht je dus iemand uit deze groep op het schoolterrein zien roken, aarzel dan niet om contact op te nemen met een directielid.