Gisteren hebben we officieel afscheid genomen van de juniormentoren van dit schooljaar. Met trots kijken Jip, Julie, Max, Krista, Elody, Lars en Julie uit 5V terug op een bijzonder jaar. De juniormentoren hebben genoten van hun bijdrage aan het brugklaskamp, de mentorlessen en de activiteiten. Het mooiste was om de brugklasleerlingen te helpen bij het vinden van hun weg in de school en bij hun eigen ontwikkeling. De huidige juniormentoren dragen het stokje over aan een nieuwe lichting juniormentoren, die onlangs is gekozen.

Kanjers, bedankt voor jullie inzet en positiviteit dit schooljaar! Voor de brugklasleerlingen hebben jullie echt het verschil gemaakt!

Oudere leerlingen helpen jongere leerlingen. Een prachtige daltongedachte! Deze gedachte komt al tot uiting tijdens het tutorleren en in de daltonuren, maar nu ook in het juniormentoraat. Leerlingen uit 5 vwo mogen juniormentor worden van een brugklas. Ze zijn het gehele jaar verbonden aan een bepaalde brugklas. Ze gaan mee op kamp, mee op excursies met die brugklas, zijn de vraagbaak in de wandelgangen en in gezamenlijke daltonuren, wonen (als het rooster het toelaat) af en toe een mentorles bij, enzovoorts. Kortom: een hulpje van de mentor en een veilige vraagbaak voor de nieuwe leerlingen van onze school.