In een veilige leeromgeving een bedrijf oprichten met een groep leerlingen en stapsgewijs kennismaken met het bedrijfsleven is op het Wolfert Lyceum mogelijk via het unieke en leuke lesprogramma Jong Ondernemen

Elk bedrijf krijgt een zakelijke bankrekening, doet belastingaangifte, maakt de balans op, brengt aandelen uit, houdt een aandeelhoudersvergadering en promoot het eigen product. Veel zaken komen aan bod: financiën, sales, marketing/PR, HR, productie, enzovoorts. De leerlingen leren van elkaar en werken als collega’s. De theorie geeft de leerlingen de kans het in de praktijk toe te passen. 

Ieder bedrijf gaat natuurlijk voor de winst. Dat is hartstikke mooi, maar als school stimuleren we dat een deel van deze winst naar goede doelen gaat of dat hun product maatschappelijk verantwoord wordt geproduceerd. 

Hieronder stelt het bedrijf PetFleece zich alvast voor:

Van petfles naar PetFleece
Wij zijn Joep, Oleg, Rick, Max en Youri uit 6 VWO, ofwel Team PetFleece. Dit is de naam van ons bedrijf dat wij hebben opgestart voor ons profielwerkstuk. Wij gaan hiermee fleecedekens verkopen van 100% gerecyclede petflessen. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en een schonere wereld. De deken kunt u daarnaast nog personaliseren door in verschillende kleuren een eigen naam, tekst of silhouet erop te laten drukken. De combinatie van een duurzaam en gepersonaliseerd product heeft uiteindelijk tot onze productkeuze geleid. Voor €14,99 heeft u een deken die heel makkelijk mee te nemen is door middel van een bijgeleverd zakje. Bent u verder geïnteresseerd in ons product, neem dan vooral een kijkje op onze website: www.petfleece.nl.