Nieuwsbrief Jong Ondernemen

In deze nieuwsbrief kun je alles lezen over het verdiepende lesprogramma Jong Ondernemen. Leerlingen uit 5 havo en 6 vwo kunnen sinds 2015 kiezen voor dit programma, dat goed past bij ons daltononderwijs.

Daltongymnasiumproject De Stad

Architect Isabel Driessen verzorgde op donderdag 10 november een gastles tijdens de start van het gymnasiumproject ‘De Stad’ in klas 2V3. Alle facetten van haar beroep kwamen aan bod.

Mentorspreekavond 28-11-2022

Op maandag 28 november 2022 kunt u met de mentor van uw zoon/dochter voor tien minuten in gesprek. Tijdens deze mentorspreekavond gaat u bij voorkeur samen met uw zoon/dochter – tenslotte gaat het over hem/haar – in gesprek.

Nieuwsbrief Wolfert Lyceum

Wolfert Lyceum stuurt regelmatig nieuwsbrieven. Het bericht dat er een nieuwe nieuwsbrief is, wordt verzonden naar je mailadres. Mocht je mailadres wijzigen, geef dit dan tijdig aan ons door. Zo mis je nooit iets!

Debatteam overladen met complimenten

‘Naar de finale’ is geen verwijzing naar het WK voetbal, maar naar ons debatteam! Vrijdag jl. heeft ons team meegedaan aan de eerste voorronde van het NK debatteren voor havo/vwo in Bilthoven. Ons team (Lisanne, Berrin, Stefan, Faith en Britt) heeft het meer dan goed gedaan: in een deelnemersveld van 33 teams zijn onze debaters […]

2 havo schiet raak

Samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, zelfs in een foamblasterspel zie je de daltonwaarden terug bij onze leerlingen.

Jong Ondernemen

Dit zijn ze: de nieuwe lichting jonge ondernemers van Wolfert Lyceum. Binnen het Jong Ondernemen lesprogramma krijgen onze leerlingen volop de kans hun talenten te ontplooien en leren ze zich ontwikkelen tot échte ondernemer.

Uitdaging op het vwo

Als school bieden we getalenteerde leerlingen die iets extra’s kunnen meer uitdaging. Leerlingen in de bovenbouw vwo kunnen zich aanmelden voor de selectieprocedures van het PRE-University College in Leiden of de Erasmus Junior Med School (geneeskunde).

Schoolfeest 1 september

Na een lange tijd geen grote feesten te hebben gehad, is het eindelijk zover: we gaan het schooljaar goed beginnen met een feest voor de gehele Wolfert scholengroep op donderdag 1 september in de Maassilo in Rotterdam.

Welkom terug op school

We hopen dat jullie een hele fijne vakantie hebben gehad! We gaan weer bijna starten met school en hebben er zin in. In je mail heb je kunnen lezen dat de start er als volgt uitziet: