Verlengde schoolsluiting tot en met 7 februari

Beste leerling, geachte ouder / verzorger,

We zagen het natuurlijk wel al aankomen, maar gisteravond werd tijdens de persconferentie officieel bevestigd dat de school voor de meeste leerlingen tenminste tot en met 7 februari 2021 fysiek gesloten blijft. Met uitzondering van de examenleerlingen die wel gewoon naar school komen, blijft iedereen dus online lessen op afstand volgen vanuit huis.

Combinatie van fysiek- en afstandsonderwijs
De combinatie van fysieke lessen op school aan de examenleerlingen en de lessen op afstand aan alle andere leerlingen vraagt van onze docenten wederom veel flexibiliteit. Gelukkig zijn zij daar, net als jullie overigens, bijzonder goed in. Om de combinatie van fysiek en online lessen mogelijk te maken, zullen we de lestijden (nu nog 30 minuten) aan moeten passen.

Online lessen
Van de klassen die thuisonderwijs volgen zullen met ingang van maandag 18 januari de lestijden zoals die in het basisrooster (gepubliceerd begin schooljaar) stonden, worden gehalveerd. Met andere woorden: een blokuur in het normale basisrooster (90 minuten) wordt een les van 45 minuten, een enkel lesuur wordt 20 minuten.

Er wordt 5 minuten wisseltijd tussen de lessen geroosterd, zowel voor thuis als op school. De tijden zien er dan als volgt uit:

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

* In wit de lestijden van de examenklassen op school en in geel de andere lessen online.

Het nieuwe lesrooster wordt uiterlijk vrijdag 15 januari gepubliceerd in Magister.

Omdat we het belangrijk vinden dat je tussendoor in beweging blijft, zetten we ook de gymlessen terug in je rooster. Samen met je gymdocent en klasgenoten werk jij je thuis dan dus letterlijk in het zweet. Het zou leuk zijn als je familieleden daar ook aan mee doen.

Onderaan dit bericht vind je nogmaals de instructies voor de online lessen.

Uitzondering
Naast de examenleerlingen, vormt ook een hele kleine groep leerlingen een uitzondering op de regel. Voor deze leerlingen is een werkplek in de school gecreëerd, zij volgen daar de online lessen. Als jij denkt ook voor deze uitzondering in aanmerking te komen, neem dan vandaag nog contact op met je teamleider.

Toetsweek vervalt
Omdat er weinig toetsen online afgenomen kunnen worden, zal de toetsweek zoals die gepland was, voor zowel de onder- als de bovenbouw komen te vervallen.

Regels voor 1,5 meter afstand op scholen
Overal in de school zal de 1,5 meter afstand tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en personeel gelden. Daardoor moeten de examenleerlingen die op school komen over meerdere lokalen worden verspreid. Deze leerlingen zien daarom in hun nieuwe rooster achter iedere les 3 à 4 lokalen staan.

Mondkapje
De 1,5 meter afstand is geen vervanging van het mondkapje. Dat moet nog steeds gedragen worden buiten de klas. Ook als er voldoende afstand gehouden wordt. In klassikale lessituaties waarbij leerlingen zitten, kan het mondkapje af.

Pauze op school
Voor de examenleerlingen staan tafeltjes en stoelen in de gymzaal en de aula klaar. Daar kunnen zij de pauzes en tussenuren op voldoende afstand van elkaar doorbrengen. We willen je vragen om direct naar huis te gaan als je lesdag is afgelopen.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!
Deze tijd valt echt niet altijd mee. Dat realiseren wij ons maar al te goed. Maar samen lukt het ons wel, dat weten we zeker. Daarvoor is het wel heel erg belangrijk dat je met ons praat als het niet zo heel goed lukt allemaal. Heb je een probleem? Geef het dan door aan je mentor of je coach en dan proberen we samen met jou tot een oplossing te komen. Heb je geen probleem maar wil je gewoon eventjes met iemand van school praten? Dan kan dat natuurlijk ook.

Onze prioriteit is nog steeds dat jullie allemaal gezond blijven en daarom is het belangrijk om elkaar in deze tijd zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen daar waar we maar kunnen. Dus weet: wij staan voor je klaar! Dit aanbod geldt natuurlijk ook voor ouders.

Met vriendelijke groet / Kind regards,

Wendy Groen
Directeur / Head of school

Instructies voor leerlingen bij online lessen

  1. Je checkt altijd in bij de start van de les via de Google meet link in Magister. Je hebt je camera aan en je geluid uit. Je logt in via Chrome.
  2. Je docent geeft aan hoe hij/zij wil dat jij participeert/vragen stelt. Bijvoorbeeld in de chat of door click Hand raise.
  3. Als je niet aanwezig kunt zijn bij een online-les in verband met ziekte/verlof, dan moet dit via de Magister-app en/of de website tijdig worden gemeld. Wij zullen de aanwezigheid bij de online-lessen bijhouden in Magister. Zo houden we zicht op hoe het volgen van online-onderwijs voor jou gaat en kunnen we contact met jou en/of je ouders opnemen als het nodig is.
  4. Als er zaken zijn waar je tegenaan loopt dan kan je altijd contact opnemen met je coach/mentor tijdens de ingeroosterde BL/LOB-momenten. Uiteraard kan je ook via de mail contact leggen met jouw teamleider: