Online lessen tot 18 januari 2021

18 december 2020

Beste leerling, geachte ouder(s)/verzorger(s),

Via deze weg wensen wij jullie een mooie en rustige kerstvakantie toe. Na de vakantie zullen we even niet meer fysiek naar school kunnen komen en moeten we dus weer tijdelijk afscheid nemen van onze sociale contacten. Met uitzondering van de examenleerlingen die wel gewoon naar school komen, volgt iedereen dan weer online lessen op afstand. We werken en leren vanuit huis. Achter ons Macbook-schermpje blijven we zo goed mogelijk schoolwerk doen met alle gezinsleden om ons heen. Gelukkig kunnen jullie ontzettend snel schakelen, dat weten we inmiddels! En daarnaast duurt de schoolsluiting dit keer hopelijk maar twee weken.

Online lessen

Het online lesrooster (lessen van 30 minuten) zal in de vakantie worden gepubliceerd in Magister. We proppen de lesdagen bewust niet helemaal vol omdat wij het niet wenselijk vinden onze leerlingen lange dagen achter hun scherm te laten zitten. Onderaan deze mail, kan je alvast de instructies voor de lessen lezen.

Start van 2021

Op maandag 4 januari organiseren we een online activiteit voor al onze leerlingen, dus hou ook in de vakantie je schoolmail in de gaten. Op 5 januari 2021 starten we vol goede moed weer met het afstandsonderwijs. Omdat onze brugklasleerlingen dat nog niet eerder bij ons hebben gedaan, zullen hun coaches hen daarbij (op afstand) op weg helpen. Er is net als tijdens de vorige sluiting opvang voor leerlingen van ouders in cruciale beroepen mogelijk. Ouders die gebruik willen maken van dit aanbod, sturen een email naar: communicationwt@wolfert.nl.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

Deze tijd valt echt niet altijd mee. Dat realiseren wij ons maar al te goed. Maar samen lukt het ons wel, dat weten we zeker. Daarvoor is het wel heel erg belangrijk dat je met ons praat als het niet zo heel goed lukt allemaal. Heb je een probleem? Geef het dan door aan je mentor of je coach en dan proberen we samen met jou tot een oplossing te komen. Heb je geen probleem maar wil je gewoon eventjes met iemand van school praten? Dan kan dat natuurlijk ook.

Onze prioriteit is dat jullie allemaal gezond blijven en daarom is het belangrijk om elkaar in deze tijd zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen daar waar we maar kunnen. Dus weet: wij staan voor je klaar! Dit aanbod geldt natuurlijk ook voor ouders.

Geniet van de vakantie. Wees lief voor jezelf en voor elkaar & stay safe!

Met vriendelijke groet,

Wendy Groen

Directeur/Head of school

Instructies voor leerlingen bij online lessen

  1. Je checkt altijd in bij de start van de les via de Google meet link in Magister. Je hebt je camera aan en je geluid uit. Je logt in via Chrome.
  2. Je docent geeft aan hoe hij/zij wil dat jij participeert/vragen stelt. Bijv. in de chat of door ‘Click hand raise’.
  3. Als je niet aanwezig kunt zijn bij een online-les ivm ziekte/verlof, dan moet dit via de Magister-app en/of de website tijdig worden gemeld. Wij zullen aanwezigheid bij de online-lessen bijhouden in Magister. Zo houden we zicht op hoe het volgen van online-onderwijs voor jou gaat en kunnen we contact met jou en/of je ouders opnemen als het nodig is.
  4. Als er zaken zijn waar je tegenaan loopt dan kan je altijd contact opnemen met je coach/mentor tijdens de ingeroosterde BL/LOB-momenten. Uiteraard kan je ook via de mail contact leggen met jouw teamleider:

TVWO/Havo leerjaar: 1-3 mvt@wolfert.nl
TVWO leerjaar 1-3: rfr@wolfert.nl
(T)Havo leerjaar 4-5: nma@wolfert.nl
(T)VWO leerjaar 4-6: exmma@wolfert.nl