Acht leerlingen hoorden in juni dat ze het Franse DELF A2 of B1 behaald hadden en donderdag 9 december kregen ze het officiële diploma uitgereikt met bloemen en chocolade. We zijn ontzettend trots op hun resultaten.

De meeste leerlingen waren ook meegegaan met de talenreis naar Nice in mei 2023 en waren het erover eens dat de lessen daar en het ondergedompeld worden in de Franse taal voor een week echt bijgedragen hebben aan dit goede resultaat. In mei 2024 wordt de talenreis naar Nice opnieuw georganiseerd. Aanmelden hiervoor kan t/m woensdag 10 januari (zie mail van 7 december).

Het DELF (Diplôme d’études en langue française) is een officieel diploma van het Franse Ministerie van Onderwijs en is onbeperkt geldig en internationaal erkend. Het DELF bestaat uit vier niveaus, die overeenkomen met de eerste vier niveaus van het ERK (Europees Referentiekader): A1, A2, B1 en B2. De leerlingen hebben het DELF-scolaire-programma gevolgd, speciaal voor middelbare scholieren. De thema’s die worden behandeld en de examens zijn afgestemd op de interesses van de leerlingen.

Op de foto (vlnr): Sanne Krijgsman, Madelief van Eekeren, Janne van Dam, Lieke van Driel en Daan Kamman. Sepp van Leeuwen en Iris Boerman staan niet op de foto.
Iris Boerman kreeg de week ervoor al haar diploma uitgereikt door de Franse ambassadeur (zie vorige nieuwsbrief).