Wij organiseren dit schooljaar, net als vorig schooljaar, een ondersteuningsprogramma na schooltijd. De overheid heeft gelden vrijgemaakt om achterstanden opgelopen tijdens het thuisonderwijs in te halen. Wij hebben hiervoor een speciaal ondersteuningsprogramma ontwikkeld i.s.m. After’s Cool. Het begeleidersteam van After’s Cool bestaat uit 13 medewerkers en 12 daarvan hebben zelf ook op het Wolfert Lyceum gezeten. Om je een kijkje in de keuken te geven, stellen we met trots twee begeleiders voor:

Mijn naam is Simon en ik ben 19 jaar oud. Momenteel studeer ik bestuurskunde in Den Haag aan de universiteit Leiden. Hiervoor heb ik zes jaar als leerling rondgelopen op het Wolfert Lyceum. Al een aantal jaar heb ik ervaring met bijles voor de onderbouw en bovenbouw; meestal wiskunde A en B. Drie jaar geleden was ik juniormentor van een brugklas en momenteel werk ik ook voor de Universiteit Leiden. Sinds februari werk ik bij After’s Cool. Ik werk vaak op het Wolfert Lyceum, maar inmiddels heb ik ook op veel andere scholen mogen werken. Het leukste aan het werk vind ik de verschillende soorten leerlingen; iedere leerling heeft een ander karakter, vindt andere dingen lastig en kun je op een andere manier benaderen op een middag. Voor de één is mijn lokaal een plek waar je aan het werk moet worden gezet en voor de ander een plek om te werken aan zelfvertrouwen en vakkennis opdoen.

Ik ben Anouk, ik ben 20 (bijna 21) jaar en ik heb zelf ook op het Wolfert Lyceum gezeten. Ik ben in 2019 geslaagd en studeer nu bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Ik werk sinds maart 2021 bij After’s Cool. Ik gaf eerst voornamelijk bijlessen en sinds februari 2022 geef ik daarnaast huiswerkbegeleiding op het Wolfert Lyceum. Ik vind het heel leuk om dit werk te doen, omdat ik graag leerlingen wil helpen. Wanneer leerlingen iets niet snappen en ik help ze, zodat ze misschien een voldoende halen voor hun toets, dan word ik daar blij van. Ik vind het ook leuk om te proberen school en leren leuker voor de leerlingen te maken (of de stomme vakken minder stom te maken ;)). Ik heb zelf een leuke tijd gehad op het Wolfert Lyceum, dus het is extra leuk om hier nu te werken!