Jong Ondernemen

Dit zijn ze: de nieuwe lichting jonge ondernemers van Wolfert Lyceum. Binnen het Jong Ondernemen lesprogramma krijgen onze leerlingen volop de kans hun talenten te ontplooien en leren ze zich ontwikkelen tot échte ondernemer. Ze onderzoeken en ervaren – op een levensechte manier – welke mogelijkheden en kansen er zijn voor een eigen onderneming. In kleine groepjes wordt een eigen onderneming gestart waarbinnen stapsgewijs kennis wordt gemaakt met alle aspecten uit het bedrijfsleven, zoals de marketingmix, het opstellen van begrotingen en het samenwerken in teams. Door hard werken en creativiteit worden vaak unieke producten op de markt gebracht.

Tijdens de activiteitenweek is er hard gewerkt door de leerlingen. In een week tijd hebben alle bedrijven hun ondernemingsplan geschreven, begrotingen gemaakt, een website gebouwd en pitch filmpjes voor mogelijke investeerders gemaakt. Het was een ontzettende leerzame, maar ook gezellige week. Dagelijks presenteerden de leerlingen hun voortgang aan elkaar en gaven ze elkaar feedback. Op deze manier is een enorm leerproces doorgemaakt.

Met elkaar bezochten we Sana Commerce in de Van Nelle fabriek in Rotterdam waar we een workshop volgden over het starten van een webshop. Leerlingen werden aan het denken gezet over hun doelgroep en keken kritisch naar de randvoorwaarden voor een succesvolle website.

Op donderdag verzorgde Olivacce Media een interessante workshop over pitchen, marketing en social media. Leerlingen raakten geïnspireerd en konden direct het geleerde in praktijk brengen bij het filmen van hun pitches.

Deze week vormde een vliegende start voor een succesvol jaar als ondernemer. Komende maanden werken we met elkaar toe naar de productlancering van de bedrijven en hopelijk naar het behalen van een mooie winst. In een speciale editie van de nieuwsbrief (11-nov) stellen onze companies zich later uitgebreid voor. We kijken ernaar uit!