Op zaterdag 20 januari heeft ons debatteam meegedaan aan de finale van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor bovenbouw havo/vwo en hebben ze twee van de drie debatten gewonnen, zowel op de onderdelen presentatie als argumentatie. In de tweede ronde hadden Lisanne en Berrin van de in totaal 118 (!) deelnemers zelfs de hoogste score behaald voor het onderdeel presentatie. In de eindklassering staan we nu in de bovenste helft (van 28 teams). Ons debatteam heeft de hoogste notering tot nu toe en staat nu op plek dertien. Ook het Wolfert Tweetalig debatteam is geëindigd in de bovenste helft (boven ons).

Judith Driece (teamleider): “Wat een prachtig resultaat, een mooie ervaring die je meeneemt in je vervolgstudie!”

Angeliek van Kampen (directeur): “Wauw! Wat een ongelooflijk mooi resultaat, debatteam! Van harte gefeliciteerd en ook namens mij heel veel dank aan alle helpende en ondersteunende handen!”

Maarten van Gulik (begeleider debatteam): “De wedstrijd van vandaag was de laatste met dit prachtige team. Ik heb vandaag (maar ook hiervoor) genoten van hun inzet, bezieling en plezier. Deze wedstrijd (en de plaats in de eindnotering) is een ware kroon op hun debat carrière. Ik ben ongelooflijk trots op de debaters van vandaag (Britt, Berrin, Lisanne en Faith) en anderen van het debatteam die geholpen hebben bij de voorbereiding en/of mee hebben gedaan aan de voorronde (Stefan, Britt, Demi en Storm). Het Wolfert Lyceum heeft debat kanjers in huis!”