Het debatteam is zaterdag 13 mei derde geworden op het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor onderbouwleerlingen. Het team behaalde op een paar punten na net niet het finaledebat, waarin uiteindelijk het Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand als winnaar uit de bus kwam.

Op het Baarnsch Lyceum in Baarn debatteerden 32 onderbouwteams uit heel Nederland over verschillende maatschappelijke thema’s. Een deskundige jury beoordeelde de teams op presentatie, argumentatie en teamwork. Josje van der Meer, directeur van Stichting Nederlands Debat Instituut: “Het niveau lag indrukwekkend hoog. De leerlingen van het Wolfert Lyceum, maar zeker ook alle andere deelnemers, kunnen trots op zichzelf zijn. Scherpe argumenten, mooie stijlfiguren en grote overtuigingskracht waren eerder regel dan uitzondering.”

Op het NK Debatteren Onderbouw wordt de Freeze & Go debatvorm gehanteerd. Deze bestaat uit een openingsspeech, een open debat en een afsluitende eindspeech. Eén team is voorstander en één team de tegenstander van de gegeven stelling. Aan welke kant ze staan, krijgen ze pas op de dag zelf te horen. De debatteams moeten vervolgens de jury overtuigen waarom hun standpunt het sterkst is.

Kijk voor meer informatie op: https://www.schooldebatteren.nl/uitslag-nk-debatteren-onderbouw-2022-2023/