Internationalisering

Leren op Wolfert Dalton is ervaren, verwonderen, ontdekken en toepassen, niet alleen binnen de school of binnen de stad, maar ook daarbuiten. Leren op Wolfert Dalton is ook je horizon verbreden en kennismaken met andere culturen en talen.

In het programma van derde klassen, 4havo en vwo en 5vwo op Wolfert Dalton is een buitenlandse reis een vast onderdeel in het programma. Leerlingen nemen er deel aan één van de volgende reizen uit het reizenprogramma.

Griekenland

Kreta heeft een beschaving die ruim 5000 jaar teruggaat en er zijn enorm veel overblijfselen uit de Griekse Oudheid terug te vinden in het hedendaagse Kreta/Griekenland. Tijdens deze studiereis gaan we meerdere bekende historische & culturele plaatsen bezoeken, een busreis door het prachtige landschap ondernemen en we maken kennis met de traditionele Griekse cultuur.

Portugal

Lissabon was ooit een zeer belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers en heeft mede daardoor een rijke geschiedenis. De stad biedt van alles wat: schitterende gebouwen uit de tijd van de zeevaarders, smalle straatjes, prachtige fonteinen en gezellige pleinen. Tijdens deze reis gaan we kennis maken met de Portugese cultuur en typische Portugese keuken.

York

Een reis naar the country, landelijk Engeland waarbij we een aantal dorpjes en stadjes bezoeken, een abdij, een echt castle. Veel activiteiten zijn een combinatie van een bezoek aan een typisch Engels gebouw of stad en Engelse taalvaardigheid.

Berlijn

Berlijn is een wereldstad waarin heden, verleden, cultuur, sport, muziek, kunst, Jodenvervolging, wereldoorlogen en de koude oorlog elkaar raken. Het programma is er dan ook op gericht om jullie een zo breed mogelijke ervaring met Berlijn en zijn plek in de wereld te laten zien.

Praag

Praag heeft een prachtige oude binnenstad, een Joodse wijk met synagogen en de wereldberoemde begraafplaats. Er zijn leuke winkelstraatjes, een echte Burcht en buiten Praag wordt ook een bezoek gebracht aan Theresienstadt, een voormalig concentratiekamp. Tevens zien we nog staaltjes van de Oostblokcultuur.

Normandië

Normandië is de Franse provincie van de appels (cider en calvados) en boomgaarden. Het is ook de provincie van de invasies. In 1944 zijn de geallieerden in Normandië geland om Duitsland te verslaan. Daarnaast wordt ook Le Mont Saint Michel bezocht, een middeleeuws klooster op een rotseiland dat in zijn geheel behouden is gebleven.

Ardennen

De Ardennen geeft tal van mogelijkheden om het avontuur en de sport op te zoeken. Bij deze reis heb je elkaar nodig en zal de onderlinge band versterkt worden. De daltonvaardigheden komen bij deze reis goed van pas en zullen verhoogd gaan worden. De leerlingen zullen kennis nemen van alle verschillende aspecten die komen kijken bij het survivallen en daarbij zullen de leerlingen, naast allerlei activiteiten, ook samen zorgen voor het eten.

Daarnaast kent het reizenprogramma ook enkele reizen buiten het reguliere programma om.

Rome

Speciaal voor onze gymnasiumleerlingen in de hogere leerjaren wordt eens in de twee jaar de reis naar Rome georganiseerd. Leerlingen krijgen zo de kans om veel van de in de lessen aan bod gekomen klassieke kunst en cultuur, met eigen ogen te zien en te ervaren.

India

Deze uitdaging is geschikt voor leerlingen die graag hun handen uit de mouwen steken en geïnteresseerd zijn in het leren van en over andere culturen. De reis naar Delhi in India draait om het verrichten van vrijwilligerswerk in een van de sloppenwijken van de stad. Elk jaar vertrekken we met een groep van circa 15 leerlingen uit de hogere leerjaren naar India om kluswerk te verrichten en om lesjes te geven aan kinderen bij informele schooltjes in zuid Delhi.