Creatief talent

Heb je een creatief talent? Dan wil je dat misschien wel tonen! Of je wilt het nog verder ontwikkelen. Dat kan. Maar misschien besef je niet eens dat je bepaalde talenten hebt. Ook voor het ontdekken van verborgen talenten bieden we je mogelijkheden.

Dat kan op allerlei terreinen via de Masterclasses. Maar voor beginnende kunstenaars en artiesten zijn er de volgende mogelijkheden:

Beeldend kunstenaars kunnen in de bovenbouw het kunstvak beeldend kiezen en werken daar onder andere toe naar de examenexpositie die elk jaar in The  Chill plaatsvindt. Schilderijen, foto’s, video-installaties, objecten, alles komt daar voorbij en elk jaar weer is het niveau zeer hoog.

Sta jij graag in de spotlights? Geef je dan op voor de masterclass Spelbrekers! Dat is ons geheel eigen theatergezelschap. Elk schooljaar repeteer je tijdens deze masterclass aan een theatervoorstelling die aan het einde van het schooljaar gespeeld wordt voor publiek!

Ben je muzikaal of heb je een ander podiumtalent? Doe dan mee aan de jaarlijkse talentenavond. Zangers, zangeressen, muzikanten, presentatoren, maar ook acrobaten, cabaretiers en goochelaars zijn welkom om op het podium in de aula te tonen wat ze in huis hebben.

Het geluid wordt professioneel verzorgd, voor het licht en de overige techniek is onze eigen technische dienst verantwoordelijk, en als je liever achter de schermen werkt, dan zijn er vele taken waaraan je je bijdrage kan leveren.

Kortom, elk talent krijgt de kans op Wolfert Dalton!

Theatergezelschap de spelbrekers

Wij maken theater, omdat wij in het theater elkaar zien, elkaar horen, elkaar ontroeren, elkaar verontrusten, elkaar troosten, elkaar ontwikkelen en elkaar bevragen.

Als spelbreker kunnen we iedereen worden. Als spelbreker kunnen we het onmogelijke voorstelbaar maken. Als spelbreker kunnen we onszelf verliezen in een ander. Als spelbreker kunnen we ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Als spelbreker kunnen we raar doen om er vervolgens achter te komen dat iets wat in eerste instantie raar kan lijken, helemaal niet raar hoeft te zijn.

Als spelbreker kunnen we zijn wie we zijn, wie we willen worden en wie we nooit hopen tegen te komen, laten ontmoeten. Maar boven alles zijn wij spelbrekers, omdat wij blij worden wanneer wij samen theater maken.

“in het theater voelen we ons vrij.”
– de spelbrekers