Begeleiding op school

Op Wolfert Dalton is er voor leerlingen begeleiding vanuit verschillende rollen. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor ouders en leerlingen.

De mentor

De taak van de mentor is het begeleiden van leerlingen in de breedste zin van het woord. Een mentor helpt je wegwijs maken binnen de school, houdt je resultaten in de gaten, laat zien waar je goed in bent, daagt je uit, geeft je tips, stuurt je bij en helpt je bij het leren.

De mentor is bovendien het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Wanneer er iets met je aan de hand is, kun je bij je mentor terecht om je verhaal te vertellen. Andersom zal de mentor contact opnemen met je ouders als dat nodig lijkt te zijn. En uiteraard zijn er ook voldoende ouderavonden om je voortgang met jou en je ouders te bespreken. Ouders en leerlingen kunnen ook met lesgevende docenten contact opnemen bij vakinhoudelijke vragen.

foto begeleiding op school

Bekijk het Wolfert Dalton Journaal over de mentor.

Leerlingenondersteuning

Wolfert Dalton vindt het belangrijk dat leerlingen ook op school op een laagdrempelige en vertrouwelijke manier hun verhaal kwijt kunnen. Jongeren brengen een belangrijke periode van hun leven door in een schoolgebouw. Het volgen van onderwijs is meer dan ‘leren leren’.

Van tijd tot tijd kunnen leerlingen wel een steuntje in de rug gebruiken. Niet alleen bij het verwerken van de leerstof, maar ook bij de sociale en emotionele ontwikkeling. Wij willen dat onze leerlingen goed voorbereid de school verlaten zodat zij aan een passende vervolgopleiding kunnen beginnen.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de pagina Ondersteuning.