Veelgestelde vragen

Op deze pagina tref je de veelgestelde vragen over daltononderwijs en Wolfert Dalton aan. Staat jouw vraag er niet bij? Tijdens onze open dagen heb je alle kans om je vraag te stellen aan leerkrachten, leerlingen en ouders!

De meeste leerlingen zijn op de basisschool al gewend aan het werken met principes uit het daltononderwijs, ook als de basisschool geen daltonschool is. Daardoor hebben de meeste leerlingen weinig moeite om hun weg te vinden in het daltononderwijs. Bovendien leren wij onze leerlingen vanaf het begin hoe ze omgaan met de belangrijkste vaardigheden uit het daltononderwijs.

Nee. Er zijn wel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. Die leggen wij u graag persoonlijk uit.

Als het basisschooladvies minimaal vmbo-tl (mavo) is, kan een leerling zich aanmelden bij Wolfert Dalton.

We plaatsen een leerling met een havo/vwo- of vwo-advies direct in de vwo-brugklas.
Leerlingen met een mavo/havo- of havo-advies gaan naar onze havo-brugklas.
Met een vmbo-tl-advies start een leerling in onze mavo-brugklas, maar als wij zien dat de leerling meer aankan, kan deze doorstromen naar de havo.

Nee, Wolfert Dalton biedt geen LWOO.

Wolfert Dalton heeft mavo-, havo- en vwo-brugklassen.

We plaatsen een leerling met een havo/vwo- of vwo-advies direct in de vwo-brugklas. Leerlingen met een mavo/havo- of havo-advies gaan naar onze havo-brugklas. Met een vmbo-tl-advies start een leerling in onze mavo-brugklas, maar als wij zien dat de leerling meer aankan, kan deze doorstromen naar de havo.

De brugklas duurt op Wolfert Dalton één jaar.

Jazeker! Wolfert Dalton krijgt een nieuw schoolgebouw.

De werkzaamheden hiervoor zijn ook al gestart. Zo werken onze brugklasleerlingen met name in de moderne, tijdelijke huisvesting en worden er twee paviljoens en de gymzaal gesloopt om het terrein bouwrijp te maken en daadwerkelijk te kunnen starten met de nieuwbouw. Kijk voor alle actuele informatie over de nieuwbouw op de speciale ‘nieuwbouw-pagina‘.

Ja, wij organiseren voor alle brugklassen een kennismakingsdag, waarop ze kennis kunnen maken met hun nieuwe klasgenoten, de mentor en de school.

Tijdens de kennismakingsdag wordt er ook een foto gemaakt voor het schoolpasje. De kennismakingsdag vindt voor de zomervakantie plaats. Meer informatie hierover ontvangt u bij het aanmeldingsgesprek.

Wolfert Dalton besteedt veel aandacht aan de moderne vreemde talen, onder andere door de mogelijkheid te bieden om zowel bij Engels, als bij Duits en Frans extra certificaten te halen. Daarnaast kent Wolfert Dalton vanaf de derde klas jaarlijks een internationaal reisprogramma.