In twee stappen aanmelden voor de brugklas

Op deze pagina kunt u informatie vinden over de aanmelding van uw zoon of dochter voor de brugklas van Wolfert Dalton. De inschrijfperiode loopt van 21 februari tot en met 18 maart 2022. Op de inschrijfmomenten op dinsdag 8 maart (16.00 – 20.00 uur) en donderdag 10 maart (15.30 – 18.00 uur)  kunt u uw zoon of dochter inschrijven voor een mavo-, havo- of vwo-brugklas:

 • mavo: vmbo-tl-advies
 • havo: havo- of vmbo-tl/havo-advies
 • vwo (atheneum en gymnasium): vwo- of havo/vwo-advies
 • Stap 1: Vul het online aanmeldformulier in

  Via het ‘Aanmeldformulier Brugklas’ kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor de brugklas (alleen als Wolfert Dalton de eerste keus is)

 • Stap 2: Maak de aanmelding definitief tijdens het aanmeldingsgesprek

  Als u uw zoon of dochter na 18 maart 2022 aanmeld, wordt de aanmelding op de wachtlijst geplaatst. Na de eventuele loting bij andere scholen in Rotterdam, kunnen wij weer leerlingen plaatsen. Wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.  Mochten wij over kunnen gaan tot aanmelden dan volgt de onderstaande procedure.

  Wat neemt u mee naar dit aanmeldingsgesprek?

  1. De unieke code met daarbij het advies van de basisschool.
  2. De voorkeurslijst.
  3. Eventuele verklaringen (bijvoorbeeld een dyslexieverklaring).

  Het door u op de website ingevulde aanmeldingsformulier wordt door ons uitgeprint en ligt ter ondertekening klaar.

  Tijdens het aanmeldingsgesprek maken we kennis met elkaar, nemen we samen het aanmeldformulier door en maken dit compleet als dat nodig is en ontvangt u overige informatie over bijvoorbeeld sportkleding, Chromebooks en de Kennismakingsdag. Daarna is uw zoon of dochter officieel aangemeld bij Wolfert Dalton!

Wolfert Dalton volgt de toelatingsprocedure van de Overstaproute van Koers VO. Als wij na de gezamenlijke aanmeldperiode nog plek hebben, behandelen wij nagekomen aanmeldingen op volgorde van aanmelding.

Heroverweging

Bij een heroverweging van de basisschool wat leidt tot een bijgesteld advies en een wens voor een plaats in een andere klas, kunt u dat tot 15 juni 2022 kenbaar maken door een email te sturen naar wbe@wolfert.nl o.v.v. bijgesteld advies. Ook deze ‘nieuwe’ aanmeldingen worden op volgorde van aanmelding behandeld. Wij plaatsen leerlingen volgens het bijgestelde advies in een andere klas, mits daar plek is.

Kennismakingsdag

Tijdens het aanmeldingsgesprek ontvang u van ons informatie over de kennismakingsdag. Tijdens deze dag komt uw zoon of dochter naar Wolfert Dalton om kennis te maken met zijn of haar mentor en nieuwe klasgenoten. De kennismakingsdag vindt plaats voor de zomervakantie.