In twee stappen aanmelden voor de brugklas

Op deze pagina kunt u informatie vinden over de aanmelding van uw zoon of dochter voor de brugklas van Wolfert Dalton. U kunt uw zoon of dochter inschrijven voor een mavo-, havo- of vwo-brugklas:

 • mavo: vmbo-tl-advies
 • havo: havo- of vmbo-tl/havo-advies
 • vwo (atheneum en gymnasium): vwo- of havo/vwo-advies
 • Stap 1: Vul het online aanmeldformulier in

  Via het ‘Aanmeldformulier Brugklas’ kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor de brugklas.

 • Stap 2: Maak de aanmelding definitief tijdens het aanmeldingsgesprek

  In de periode van 15 februari 2021 tot en met 11 maart 2021 moet u de aanmelding van uw zoon of dochter definitief te maken.

  Wij hebben twee aanmeldingsmomenten:

  • Dinsdag 2 maart 2021, 16.30 tot 20.00 uur
  • Donderdag 4 maart 2021, 15.00 tot 17.00 uur

  Mocht een van deze momenten niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met de teamleider, Wendy Nichelmann, voor het maken van een afspraak. De uiterste aanmelddatum is donderdag 11 maart 2021.

  Tijdens het aanmeldingsgesprek maken we kennis met elkaar, nemen we samen het aanmeldformulier door en maken dit compleet als dat nodig is. Tot slot ondertekenen we gezamenlijk onze Wolfert Dalton-afspraken en ontvangt u overige informatie over bijvoorbeeld sportkleding, Chromebooks en de Kennismakingsdag. Daarna is uw zoon of dochter officieel aangemeld bij Wolfert Dalton!

Wolfert Dalton volgt de toelatingsprocedure van de Overstaproute van Koers VO. Als wij na de gezamenlijke aanmeldperiode nog plek hebben, behandelen wij nagekomen aanmeldingen op volgorde van aanmelding.

Heroverweging

Bij een heroverweging van de basisschool wat leidt tot een bijgesteld advies en een wens voor een plaats in een andere klas, kunt u dat na 1 juni 2021 kenbaar maken door een email te sturen naar wolfertdalton@wolfert.nl o.v.v. bijgesteld advies. Ook deze ‘nieuwe’ aanmeldingen worden op volgorde van aanmelding behandeld. Wij plaatsen leerlingen volgens het bijgestelde advies in een andere klas, mits daar plek is.

Kennismakingsdag

Tijdens het aanmeldingsgesprek ontvang u van ons informatie over de kennismakingsdag. Tijdens deze dag komt uw zoon of dochter naar Wolfert Dalton om kennis te maken met zijn of haar mentor en nieuwe klasgenoten. De kennismakingsdag vindt plaats voor de zomervakantie.