Een avond lang plezier met Wolfert Dalton talenten

Wat een feest! Wat een plezier! Wat een talent! Niet alleen de kwaliteiten van de optredende artiesten, maar ook het enthousiasme en de lol straalden er vanaf op de jaarlijkse talentenavond van Wolfert Dalton. Als vanouds was de organisatie weer vrijwel geheel in handen van de leerlingen. Met een Technische Dienst waarvan het nauwelijks opviel dat die voor het grootste deel nog jong en onervaren was, met een organisatieteam eromheen die voor een vlekkeloze gang van zaken zorgde bij binnenkomst en in de pauze, maar vooral met de fantastische acts op het podium was dit een talentenavond om nooit meer te vergeten.
De huisband bestond dit jaar uit maar liefst 11 personen: docenten, stagiairs, maar vooral leerlingen. Al wekenlang had de band elk nummer voorbereid en dat was te merken bij de begeleiding van de deelnemers. Het presentatieteam was geweldig: presentatrice Rivka werd bijgestaan door Vera en Leonne die als Rotterdamse poetsvrouwen lekker plat pratend commentaar mochten leveren op alles, maar die ook de zaal vrolijk improviserend bezighielden bij een klein technisch probleem en die op unieke wijze elk lid van de huisband even voorstelden aan het publiek (“En waar toeter jij op?”)
Variatie was er genoeg: van klassiek pianospel tot singer-songwriter- optredens, van dancemusic tot rockmuziek met de volledige band, van carnavalsmuziek tot kleinkunst, er was van alles te bewonderen. Voor veel leerlingen was Romeo een hoogtepunt, die werkelijk fenomenaal enkele docentenpersiflages bracht waar ook de niet-ingewijden heel erg om konden lachen, maar natuurlijk waren ook Robbin, Maud, Basia en Marloes weer loepzuiver en indrukwekkend met hun samenzang. Esther bracht een luisterlied op een werkelijk professioneel niveau en kreeg de zaal muisstil en Valentina durfde het aan om een vrolijk Frans nummer af te wisselen met een Amy Winehouse-nummer dat ze lekker jazzy zong. De huisband begeleidde onverstoorbaar waar nodig, bracht zelf nog een mooi instrumentaal nummer in oosterse stijl en opende en sloot de avond met het toepasselijke Let’s stick together. Een avond dus om nooit te vergeten!

foto’s Mark van Abkoude