Talenten Wolfert Dalton in Rocktown Studio’s!

Dat het leven van talenten niet altijd over rozen gaat hebben Bia, Mingus, Carolina en Yasmin ook ondervonden.

Met veel enthousiasme en een tikkeltje nerveus stonden ze maandagochtend 6 juli op de stoep van de beroemde Rotterdamse Rocktown Studio’s.

Na de kennismaking met eigenaar Ocki Klootwijk was het de bedoeling om een begin met de opnames te maken. Technische problemen voorkwamen dat. En die waren van zo’n aard dat we die dag zonder resultaat weer huiswaarts keerden. Maar wel met de afspraak om een week later een nieuwe poging te wagen.

Dat is gelukt, en hoe! Maar liefst 4 nummers zijn er die dag opgenomen. Yasmin en Carolina hebben samen Jealous van Labrinth gespeeld en gezongen. Daarna werden Flahlight van Jessie J. en Fly Me To The Moon van Frank Sinatra op een grandioze manier gecoverd door Bia en Mingus.

Mede door een goede voorbereiding in de afgelopen weken met professionele begeleiding door Inge Bonthond (Bombita’s, Grupettes) ging alles lekker snel en er was er nog studiotijd over. Met zijn 4-tjes hebben ze toen ook nog Valerie van Amy Winehouse een nieuwe sound gegeven.

Carolina: we hebben een fantastische ervaring gehad met dit project. Met Edwin van Zanten hebben wij in zijn vrije tijd gerepeteerd op het grote podium in de school. Dit heeft ons geholpen met onze zelfverzekerdheid. Zangcoach Inge kwam ons tips en tops geven. Ik heb zelf bijvoorbeeld geleerd dat ik harder moet zingen en de tekst echt moet voelen. Verder hebben we geleerd om tweestemmig te zingen. Dit zorgde voor een mooi geheel. Na alle repetities op school zijn we naar de studio gegaan. Toen wij binnen kwamen, waren wij erg onder de indruk. Het zag er allemaal superprofessioneel uit. Door de ervaren begeleiding van Ocki is de opname heel erg mooi geworden. Wij zijn heel blij met het resultaat en de goede begeleiding. Ray heeft een supergave videoclip gemaakt. Yasmin en ik zijn heel dankbaar voor iedereen die heeft geholpen met dit project. Er is superveel tijd en moeite in gestoken. Kortom, een supertoffe ervaring!

Dank aan Wolfert Dalton, Inge Bonthond, Ocki Klootwijk, Ray Creemers en Edwin van Zanten voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke dag!

De clip met achter elkaar Carolina & Yasmin met Jealous en Bia & Mingus met Flashlight vind je HIER

De clip met achter elkaar de twee toegiften (Bia & Mingus met Fly me to the moon en Carolina, Yasmin, Bia & Mingus met Valerie) vind je HIER

Corona

I.v.m. de ontwikkelingen in ons onderwijs en het Coronavirus informeren wij jullie o.a. via dit nieuwsbericht en mail.

MR Leerlingen

Is de Medezeggenschapsraad iets voor jou?

 

MR Brief

 

All the world’s a stage

In de dramalessen leer je tijdens de eerste lessen uit welke onderdelen een verhaal bestaat, wat een scène is, hoe je het beste kan repeteren voor een scène en hoe je middels vaardig gebruik van ruimte en stem het beste zichtbaar en verstaanbaar bent voor een publiek.

 

Wanneer je deze basiselementen om tot spel te kunnen komen onder de knie hebt, gaan de lessen dieper in op de spelkwaliteiten die een acteur of actrice in kan zetten.

 

In de lessen die volgen, wordt onder andere aandacht besteed aan hoe je jezelf kunt transformeren naar een personage, hoe je het publiek (en jezelf als speler) kunt raken door dat personage emoties te laten ervaren en hoe je je spel realistisch kan laten overkomen door eerst een situatie of gebeurtenis te incasseren alvorens je het personage een bepaalde reactie laat geven.

 

Bij elke opdracht staat het gebruik van de eigen creativiteit en de ontwikkeling van het vermogen om je op verschillende manieren voor een groep te kunnen presenteren centraal.

 

Aan het einde van het eerste leerjaar komen al deze vaardigheden samen in een eindproject. Dit schooljaar ronden de leerlingen uit het eerste leerjaar het vak drama af door een filmpje te maken waarin zij een eigen versie maken van hun lievelingsscène uit hun favoriete boek, film, game, of televisieserie.

 

En wat worden er creatieve en leuke scènes gekozen! De één vertelt op dramatische toon dat hij de vader is van Luke Skywalker, de ander reist samen met Doc in de DeLorean naar het verleden en weer een ander durft de strijd aan te gaan met Voldemort.

 

De afronding van het vak drama  is ook dit jaar weer een feestje!

 

Tijdelijke nieuwbouw klaar

Er is een mooi nieuw onderwijsgebouw neergezet op het fraai ontwikkelde schoolterrein bij Wolfert Dalton. Met veel plezier kunnen hier vanaf mei leerlingen leerzaam onderwijs ontvangen.

Ondanks deze moeilijke Corona periode bouwt Wolfert Dalton door aan goed onderwijs

 

Marcel van Loo

Directeur

 

Oud-leerling scoort hit met zijn band Lucky Blue

Onze oud-leerling Marcus de Jonge timmert flink aan de weg. Met zijn band Lucky Blue heeft hij iets bijzonders weten te presteren: hun debuutsingle ‘Alone’ werd maar liefst vier keer achter elkaar gedraaid op 3FM bij Sanders Vriendenteam. Daarna ging het snel. Op 1 mei werd de single officieel uitgeroepen tot Lentehit van 2020. Anderhalve week later gaf de band een live optreden vanuit de Duct Tape Studio dat rechtstreeks op 3FM te horen was (en te zien voor wie via internet meekeek).

De fantastische videoclip zie je HIER.
Het live optreden bij Sanders Vriendenteam zie je HIER.
Een interview over o.a. vier keer achter elkaar gedraaid worden op de radio lees je HIER.

Hou vol!

Nu wij elkaar nog een paar weken moeten missen, heeft onze huisband een lied gemaakt om jullie een hart onder de riem te steken. Bekijk hier “Hou vol!”: https://youtu.be/NbTlGEf1fHA

Oud-leerling publiceert jeugdboek

Onze oud-leerling Quirien van Loon heeft een jeugdboek geschreven. De geplande boekpresentatie van maandag 30 maart gaat in verband met corona natuurlijk niet door. Heel erg jammer, maar wel de veiligste keuze.

Quirien heeft er voor gekozen om het boek wel al op de markt te brengen, dus vanaf volgende week kun je “Geen bereik – Skyana” kopen! Het boek kost €22.50 en je kunt een bestelling plaatsen op de website van de schrijfster:  www.quirienvanloon.nl

Op aanvraag signeert ze het boek graag en zonder extra kosten.

De achterflap:

Daniël aarzelde en keek om, naar de vallei die in de warme zonnestralen baadde. Naar de hutjes waar rook omheen cirkelde, naar de vrouwen die hard aan het werk waren. Kon hij haar hier achterlaten?

Kapitein Christopher Gilbert en zijn bemanning brengen in 1798 een Beothuk-stam in veiligheid door hen van Newfoundland naar Ontario te varen. Vanaf daar trekken ze te voet richting de bergen van Minnesota en vestigen zich in vier stammen.

Daniël Roberts is in 2016 met zijn ouders en zusje op vakantie in Minnesota als hij de weg kwijtraakt en op één van de vier stammen stuit. Zij leven als jagers en boeren in een verborgen vallei en dwingen Daniël bij hen te blijven wonen zodat hij hen niet kan verraden. Daniël verafschuwt de manier waarop de stam met vrouwen omgaat en probeert samen met de dochter van de leider de Kryjura stam te hervormen. Hij leert zich aan de strenge regels en leefwijze van de stam te houden terwijl hij zint op een manier om te ontsnappen en terug te keren naar zijn familie.

Een spannende avonturenroman waarin een bijzondere samenleving op aansprekende wijze tot leven wordt gebracht. Geen bereik is de debuutroman van Quirien van Loon.

Onder de schrijversnaam Q, schrijft ze al van jongs af aan verhalen en boeken. Op haar veertiende bedacht ze de eerste versie van haar trilogie “Geen bereik”.

Wolfert Dalton talenten naar Rocktown Studio

Wat zit er toch talent op het Wolfert Dalton!

 

Lekker eigenwijze meiden en jongens die weten wat ze willen. Zonder oordeel, zonder vooroordeel en zonder schroom!

 

Een technische dienst die onder leiding van Hannah Dekker het licht en geluid regelt en zorgdraagt voor het technisch begeleiden van de artiesten. Een zeer professionele huisband die in zeer korte tijd de begeleiding instudeert.

 

En dan de artiesten: ook dit jaar gaan er weer een aantal een professionele geluidsopname maken in de beroemde Rocktown Studio’s van Ocki Klootwijk. (www.rocktown.nl). De studio waar ook Herman Brood (wie kent hem niet), Guus Meeuwis, Michael Prins, Daisy Cools en vele anderen hun stem en instrument hebben laten vastleggen.

 

Dit jaar gaan mee: Bia Tryhubovich Soares, Mingus van der Pluijm, Carolina Simons en Yasmin Boujar.
Binnen afzienbare tijd horen en zien jullie wat zij hebben klaargespeeld!

 

Muzikale groet,

Edwin van Zanten