Schoolsluiting tot 18 januari 2021

Beste leerling, geachte ouder(s), verzorger(s),

Premier Rutte heeft gisteravond aangekondigd dat Nederland in een verregaande lockdown gaat. De maatregelen van de afgelopen tijd zijn niet voldoende gebleken om het aantal besmettingen terug te dringen en de druk op de zorg wordt te groot. Een van de nieuwe maatregelen is dat alle scholen in het basis-, voortgezet en (voortgezet) speciaal onderwijs per woensdag 16 december sluiten. Dit duurt in ieder geval tot maandag 18 januari 2021. Dat betekent dat, met uitzondering van de examenleerlingen, onze leerlingen vandaag (dinsdag 15 december) hun laatste schooldag voor de vakantie hebben. De kerstvakantie begint dus twee dagen eerder dan gepland. De examenleerlingen komen woensdag en donderdag nog wel naar school om hun schoolexamens te maken.

Scholen dicht per 16 december
Vanaf 16 december tot in ieder geval 18 januari zijn er (met uitzondering van de examenkandidaten) dus geen leerlingen meer in het schoolgebouw. Vanaf dinsdag 5 januari 2021 tot in ieder geval 18 januari geven we onderwijs op afstand. We gebruiken komende woensdag tot en met vrijdag en maandag 4 januari om dat met elkaar goed voor te bereiden. Op vrijdag 18 december sturen we verdere informatie over het onderwijs op afstand vanaf januari 2021. Op 12 januari volgt er een nieuwe persconferentie. Dan wordt duidelijk hoe het er vanaf 18 januari uit gaat zien voor het onderwijs.

Uitzonderingen
Lessen voor examenleerlingen en het afnemen van (school)examens zullen wel in ons schoolgebouw plaats blijven vinden. De schoolexamens die op woensdag en donderdag gepland staan, gaan dus gewoon door. In alle scholen mogen er daarnaast uitzonderingen worden gemaakt voor het begeleiden van kwetsbare leerlingen. Ons bestuur gaat de komende dagen nog goed kijken wat er precies wordt verstaan onder een ‘kwetsbare leerling’. Ook zullen we weer een werkplek bieden aan leerlingen van ouders in een cruciaal beroep.

Even slikken
We begrijpen dat de nieuwe maatregelen niet gemakkelijk zijn. We hebben ons het afgelopen jaar al zo vaak flexibel moeten opstellen en ons steeds aan moeten passen. Het is best even slikken dat alle plannen nu weer om moeten. We willen in ieder geval laten weten dat we ontzettend trots zijn op onze leerlingen, hun ouders en op onze medewerkers. We hebben al eens eerder een schoolsluiting met elkaar doorstaan, dus het gaat ons dit keer zeker weer lukken! Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

Please stay safe.

Met vriendelijke groet,

Wendy Groen