Mondkapjes op Wolfert Tweetalig

Bericht van Stichting BOOR

Wat betekent dit voor onze school?

Kan ik nu wel of niet naar school?


Bericht van Stichting BOOR

Aangescherpte maatregelen
Op maandag 28 september was er weer een persconferentie van het kabinet en zijn er nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd. Het aantal besmettingen neemt snel toe, dat zien we ook in Rotterdam en op onze scholen. Er zijn geen nieuwe maatregelen aangekondigd voor het onderwijs. Wel leiden de aanscherpingen tot een aantal (tijdelijke) aanpassingen. Er is één maatregel die wij vanuit BOOR voor al onze scholen nemen, en die gaat over het dragen van mondkapjes.

Mondkapjes dragen op gangen en in trappenhuizen
Bovenop de maatregelen van het kabinet en de regionale maatregelen van de gemeente Rotterdam, gaan we in al onze scholen mondkapjes gebruiken. Zo beschermen we elkaar. Medewerkers dienen een mondkapje te dragen op de gangen en in de trappenhuizen van de school, en op alle overige plekken waar mensen zich verplaatsen. Dit geldt voor alle medewerkers in alle sectoren. In het voortgezet onderwijs geldt het ook voor leerlingen.

Wat betekent dit voor onze school?

In het schoolgebouw van Wolfert Tweetalig
De aangescherpte maatregelen betekenen dat iedereen met ingang van morgen 1 oktober:

  • bij verplaatsing in het schoolgebouw een mondkapje draagt;
  • in de gangen en trappenhuizen een mondkapje draagt;
  • voordat je in het schoolgebouw binnenkomt, het mondkapje al op zet;
  • bij het verlaten van het lokaal een mondkapje opzet.

Let op dat je het mondkapje over je neus en mond draagt. Hou je mondkapje dus altijd bij je en leg het niet in je kluis of in je tas. Gelukkig hebben alle leerlingen en het personeel inmiddels een prachtig Wolfert mondkapje gekregen. Als je nog geen mondkapje hebt, haal hem dan vandaag nog bij de receptie. Wolfert#STAYSAFE

Kan ik nu wel of niet naar school?

Deze beslisboom helpt je het antwoord op deze vraag te vinden (update 16 oktober).