We kijken terug op twee zeer geslaagde profielwerkstuk presentatieavonden. Wat zijn we trots op onze leerlingen en hun begeleiders! Met pakkende titels maakten ze de bezoekers nieuwsgierig: ‘Wat kan Caïro tegen het drinkwatertekort doen?’, ‘Hoe groot is de invloed van talkshows en actualiteitenprogramma’s op de meningsvorming in Nederland?’, ‘Wat is de invloed van school stress op je schoolprestaties?, Hoe kan je architectuur combineren en zuiniger maken door middel van planten?’, enzovoorts.

Het publiek werd zeer verrast met de uiteenlopende onderwerpen in verschillende disciplines: van taalkunde tot bouwkunde, van geëngageerde onderwerpen als Oekraïne tot kansberekening bij Crypto en poker. Er was zelfs een groepje die een prachtige website heeft ontwikkeld om kinderen met een TOS (taalontwikkelingsstoornis) te helpen. Heerlijk om te zien hoe onze leerlingen zichzelf overtroffen en zelfs het publiek betrokken bij de presentaties.

De laatste beoordelingen gaan in de komende weken plaatsvinden en dan weten de leerlingen wat het combinatiecijfer wordt. Dit combinatiecijfer kan compensatiepunten opleveren, die heel goed van pas kunnen komen voor het eindexamen. Alle betrokkenen worden hartelijk bedankt voor het enthousiasme en de inzet!