Tijdens de finale van Jong Ondernemen van het jaar 2023 voor havo/vwo in de Jaarbeurs Utrecht ontvingen onze leerlingen met hun bedrijf Lipzz de Ubuntu Award*. De prijs voor de meest sociaal betrokken company die een grote impact op de wereld maakt.

De lippenbalsems die Lipzz verkocht, werden handgemaakt en zijn vegan en dierproefvrij. Ook is alles plasticvrij, zowel de producten als de verpakkingen. Heel fijn, want plastic is een van de grootste vervuilers in ons milieu.

Een fantastische prestatie. We zijn super trots op onze leerlingen! Het was een geweldige finaledag vol jonge ondernemers die hun Junior Companies hebben laten zien. Alle toppers die dit schooljaar meededen, zijn wat ons betreft winnaars. Ze hebben een ervaring opgedaan, die niemand ze meer afpakt en ze doen er voordeel mee in de rest van hun leven.

*) Ubuntu, uitgesproken als oe-BOEN-toe, is een filosofie uit Afrika die draait om toewijding in het geven en nemen en delen in groepen. Vrij vertaald betekent het “ik ben omdat wij zijn”.