Op dinsdag 14 maart hing er op onze school ‘s middags al een gespannen sfeer. De leerlingen uit 4 havo en 4 vwo die het vak Drama gekozen hadden mochten namelijk ‘s avonds voor het toegestroomde publiek een voorstelling van tussen de vijf en tien minuten opvoeren in groepsverband.

Na de lessen werd al snel de tijd genomen om op te bouwen en het schoolgebouw om te toveren tot een theaterlocatie met meerdere zalen. Deze mooie traditie, genaamd de Wolfert Parade, is inmiddels vaste prik geworden op de school en dat was ook zeker te zien aan de hoeveelheid mensen die erop af kwamen om een kijkje te nemen.

Bij binnenkomst kreeg men een programmaboekje met een heus blokkenschema, zodat, net alsof op een cultuurfestival, een keuze gemaakt kon worden uit de selectie voorstellingen met pakkende titels als ‘De weg kwijt’, ‘Klaar met dat echtpaar’ en ‘Herken je me nog?’.

Heftige thema’s werden niet geschuwd; zo was er ruimte voor stukken over alcoholisme, dementie en rouwverwerking. Sommige leerlingen kozen ervoor om gebruik te maken van rekwisieten, bij een andere voorstelling was het publiek één groot decorstuk.

De korte voorstellingen werden in de verschillende rondes goed bezocht door een brede samenstelling van vrienden, familie, klasgenoten en docenten. Die moesten het overigens ook nog zelf ontgelden in het treffende stuk ‘Máni’, waarin het verhaal werd verteld van een geïrriteerde docent die uitvalt tegen een leerling. Achter deze irritatie bleek alleen een schokkend achtergrondverhaal te zitten.

Naast de theatervoorstellingen kregen de leerlingen van Kunstvak Beeldende Vorming de kans om hun werk te exposeren in de aula. Er konden vragen worden gesteld aan de kunstenaars over hun inspiratiebron voor het werk en waarom er gekozen was voor een bepaalde kunstvorm.

Er kan teruggekeken worden op wederom een geslaagde Wolfert Parade en het is dan ook weer uitkijken naar de verrassingen van de volgende editie.